14:07
Мінрегіон готує чергове "покращення" дешевої іпотеки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує внести чергові зміни до постанови щодо здешевлення іпотеки. Зокрема, планується підвищити верхню межу доходів сім`ї позичальника для отримання компенсації. Про це повідомив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк, передають "Коментарі" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Цього місяця ми плануємо ухвалити третю редакцію постанови, розроблену заради вигоди для громадян. Тому що не всі, наприклад, мають можливість зробити перший внесок у тому розмірі, який встановлено. Ми хочемо цю систему покращити", – наголосив він.

За його словами, Мінрегіон пропонує знизити обов’язковий власний внесок позичальника з 25 до 10 відсотків, а також здійснювати часткову компенсацію процентів безпосередньо банкам, а не позичальникам, як зараз.

"Також серед запланованих змін підвищення частки, яку може складати платіж за кредитом у сукупному доході сім’ї, з 40 до 55 відсотків, підвищення верхньої межі доходів сім’ї позичальника для отримання часткової компенсації. Крім того, планується визначати граничну площу житла з урахуванням кількості членів сім’ї позичальника, підвищити розрахункову вартість житла для нарахування часткової компенсації без збільшення ціни квартири, що значно збільшить пропозицію та можливість вибору житла. Передбачається можливість отримання кредиту під 6 % річних на допустиме перевищення граничної площі та розрахункової вартості, яка раніше могла покриватися виключно за власні кошти громадян", - йдеться у повідомленні Мінрегіонбуду.

За інформацією міністерства, планується, що за цією програмою у серпні-жовтні люди почнуть отримувати ключі у перших будинках.

Нагадаємо, дешеву державну іпотеку під 3% річних отримали лише 50 сімей, а кількість бажаючих перевищила 7,5 тисяч.

"Загалом по Україні понад 7 тисяч громадян зараз виявили бажання отримати пільгові іпотечні кредити. Забудовники надали 4710 квартир. І вже 50 договорів повністю укладені і перераховані кошти", - сказав він.

За його словами, для максимального комфорту громадян, які бажають отримати кредити, створені відповідні умови.

Для отримання 3%-ої держіпотеки потрібно заробляти не менш ніж 10 тисяч гривень у місяць або мати сукупний сімейний дохід не менш ніж 30 тис грн.

Раніше Близнюк заявляв, що одна з головних проблем, що гальмує виконання програми здешевленого кредитування, - це недостатня кількість пропозицій від забудовників, вважає міністр регіонального розвитку.

У нові "квартири від Януковича" будуть заселяти восени

Перші квартири за новою держвною пільговою іпотекою громадяни зможуть отримати серпні-жовтні, прогнозують у МінЖКГ.

За даними міністерства, зараз бажання взяти участь в програмі виявили 7,5 тис громадян, запропоновано 4,7 тис квартир, укладено 72 договори.

В регіони вже направлено 30 млн гривень, профінансовано 14 кредитів на загальну суму 4,6 млн гривень.

МінЖКГ планує надати по даній програмі близько 30 тис кредитів, що, за прогнозами міністерства, дозволить залучити в будівельну галузь майже 10 млрд гривень і забезпечити житлом понад 40 тис осіб.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 1698 | Додав: adminA | Теги: дешевої іпотеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]