15:26
Місце для відпочинку та особиста гордість на ділянці - штучна водойма

штучна водойма Насамперед штучні водойми будуються як основний елемент ландшафтного дизайну ділянки. Один ставок або кілька об'єднаних у каскад за допомогою струмка штучних водойм стануть відправною точкою для дизайнера. Крім цього, майстерність фахівців дозволяє вписати ставок, що будується в будь-яку стилістику: від японських садків до старого англійського парку.

Навіщо будують ставки на своїх ділянках?

Водойма може стати місцем для відпочинку всієї родини. На берегах водоймища неправильної форми можна розмістити лавки, витягнуту і петляючу штучну водойму можна облаштувати містками і доріжками, і використовувати для прогулянок, а для любителів активного відпочинку можна побудувати водойму нескладної форми, пристосований для купання в цьому ставку, оснастити її сходами і мілководними ділянками для дітей.

Гідроізоляція ставка

Як зберегти водойму надовго? Гідроізоляція водойми може бути виконана із застосуванням як бутилкаучукової плівки, так і за допомогою рідкої гідроізоляції. Вибір матеріалу і форми водоймища здійснюється таким чином, щоб весняна повінь і танення снігу не пошкодили гідроізолюючий шар.

Штучне водоймище на своїй ділянці — це можливість відпочинку біля води у будь-який час. Ландшафтний дизайн переходить на зовсім інший рівень. Іноді люди купують водойми у вигляді готових пластикових форм, але, як правило, краса, природність та декорування водоймища обмежується зовсім не Вашою фантазією, а розмірами та складністю форми.

Набагато привабливіші штучні водойми, виконані з гідроізоляційних матеріалів - бутилкаучукової плівки та рідкої гідроізоляції. Кожен метод дозволяє створювати водойми якої завгодно складної форми, будь-якого розміру та призначення. Така гідроізоляція водойм довговічна, стійка до пошкоджень і, головне - безпечна як для рослин і риб, так і для людей.

Обидва ці методи вимагають спеціальних навичок, непідготовлена людина, швидше за все, просто витратить матеріал марно, залишивши замість садового ставка котлован. Тільки спеціаліст правильно підбере гідроізоляційний матеріал і фільтраційне обладнання і може зробити всі розрахунки.

Садова ділянка будь-яких габаритів і стилю ландшафтного дизайну не може вважатися ідеальною, закінченою, якщо в ній немає водоймища природного або штучного, що надає особливий шарм, який привертає погляд і увагу гостей.

штучна водойма

Хороший господар подбає про те, щоб створити атмосферу комфорту і відчуття щастя, що ширяє в повітрі в будь-якому саду: і в жвавому, в "зеленому лабіринті".

Якщо Ви вирішили замовити будівництво водоймища на своїй ділянці, то Вам корисно буде звернутися за консультацією та не забути дати відповіді на такі питання:

  • які розміри та форма будуть у Вашої водойми?
  • який матеріал для гідроізоляції Вам хотілося б використати?
  • чи є необхідність будувати фундамент водоймища у вигляді бетонної чаші?
  • як краще влаштувати гірку та фонтан у Вашій водоймі?
  • чи будуть у ньому висаджені водні рослини і чи буде запущено туди ставкову рибу?
  • як успішно підкреслити якісь особливості ландшафтного дизайну за допомогою підсвічування водойми?

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 286 | Додав: admin | Теги: штучна, відпочинок, водойма | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]