17:02
Монтаж електропроводки: основи процесу

монтаж електропроводка У цій частині ми з вами розглянемо основу монтажу. Після нанесення на стіни розмітки, приступаємо, до прокладки штроб, в які потім укладаються дроти. Це робиться перфоратором чи спеціальним штроборізом. Готуються поглиблення під настановні коробки, і вже потім прокладаються дроти. Провід та коробки кріпляться у поглибленнях звичайним будівельним гіпсом. Робота запорошена і трудомістка, тому раджу запастися терпінням.

Всі траси, які прокладаються, укладаються по найкоротшій відстані між точками, що з'єднуються, з мінімальною кількістю поворотів і перетинів з іншими комунікаціями. Підготовлені ділянки проводки монтуються за допомогою різних кріплень. Кінці проводів та кабелів потрібно підготувати для приєднань до обладнання: їх очищають від ізоляції та маркують. Пам'ятайте, що всі з'єднання проводів дозволяється виконувати лише всередині настановних коробок.

Для встановлення розеток та вимикачів використовуються спеціальні настановні коробки (підрозетники) з притискними лапками. Сучасні розетки здебільшого забезпечені трьома клемами, до яких кріпляться три жили дроту:

  • "фаза";
  • "нуль";
  • "земля".

Відповідно дроти підведені до розеток повинні бути трьохжильними. Під час встановлення розеток і вимикачів пам'ятайте, що живлення повинно бути вимкнене і дроти не повинні бути переплетені, щоб уникнути короткого замикання.

Також слід запам'ятати, що проводи слід використовувати тільки мідні в подвійній ізоляції, трижильні. На освітлення використовується кабель меншого перерізу, ніж розетки. При монтажі щитка встановлюються автомати певної потужності, так що на освітлення вистачить і 10 А, а на розетки в залежності від навантаження 16 – 25А. З'єднання проводів у відгалужувальних коробках повинно бути на скрутках, жили яких зварюються графітним електродом, а потім ізолюються, або з'єднання здійснюється за допомогою клем, дозволених для цих цілей, наприклад WAG (для міді).

монтаж електропроводка

Не варто заощаджувати і на вимикачах із розетками. Найчастіше дуже дешевими будуть і поганої якості, термін служби у них значно нижчий за аналогічне обладнання, не забувайте при покупці звертати увагу і на допустиме навантаження на ці прилади.

Ось мабуть всі основи монтажу електропроводки у спрощеному варіанті, але пам'ятайте, що якісний монтаж може зробити тільки кваліфікований майстер.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 314 | Додав: admin | Теги: монтаж, електропроводка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]