15:55
Монтаж фальшстелі (псевдостелі) з гіпсокартону
Фальшстеля (фальшпотолок, псевдостеля) з гіпсокартону зазвичай встановлюється в тих зонах, де є помітні нерівності на стельових перекриттях. Фальшстеля - досить недороге і просте рішення даної проблеми. У нього є тільки один недолік - вона перекриває доступ до комунікацій під стелею, оскільки не розбирається.
Фальшстеля з гіпсокартону ідеально підійде вам, якщо ви мрієте про багаторівневу стелю. У неї можна легко вмонтувати будь-яке підсвічування, при цьому ви завжди можете поміняти його відтінок або обклеїти його оздоблювальними матеріалами.

Головна складова фальшстелі - каркас. До нього пред'являється багато вимог, він повинен, перш за все, відрізнятися достатнім рівнем жорсткості. Фальшстелю можна монтувати двома способами: у підвісному або в підшитому варіанті.

Для першого варіанту використовуються металеві профілі, що кріпляться до стелі для утворення обрешітки з розміром осередку, що не перевищує 60×40 см. Гіпсокартон слід монтувати так, щоб між краями листів утворювався зазор шириною 1 см. Саме полотно необхідно кріпити за допомогою саморізів довжиною 25 мм і діаметром 30-35 мм, при цьому крок кріплення повинен становити не більше 20 см. Якщо в стелю необхідно вбудувати освітлювальні прилади або вентиляційну систему, то потрібно спочатку заміряти їхню висоту. Знаючи висоту, можна визначити величину зазору, яку необхідно залишити між стелею і фальшстелею.

Для другого варіанту монтажу слід вибирати каркас підвищеної жорсткості. Каркас в цьому випадку буде представлений двома частинами - латами, до яких прикріплюються листи гіпсокартону, і підвісна система, яка з'єднує обрешітку з стелею. Монтаж обрешітки здійснюється так само, як і в підвішеному варіанті, але профіль повинен бути посиленим. Щоб регулювати горизонталь стелі, підвісна система конструюється у вигляді розтяжок з 2-х відрізків арматурного прута.

Після монтажу конструкції необхідно провести обробку поверхні. Спочатку поглиблення від саморізів і шви заповнюються шпаклівкою. Потім шви слід проклеїти сітчастою серпянкою, щоб уникнути появи на поверхні "волосяних" тріщин, прошпакльовати ще раз і ретельно зашліфувати.

Після цього поверхню псевдостелі можна пофарбувати будь-якою фарбою, обклеїти різними типами шпалер або корковими плитками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2050 | Додав: admin | Теги: монтаж фальшстелі з гіпсокартону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]