20:54
Монтаж ПВХ плитки на підлогу

Головне, здійснюючи монтаж ПВХ плитки на підлогу своїми руками, дотримуватися неквапливості та акуратності. Для початку потрібно розкласти смуги ПВХ плитки по підлозі і залишити їх для вирівнювання. Ця міра потрібна для того, щоб плитка прийняла температуру приміщення, де вона буде укладатися. Температура приміщення повинна складати приблизно двадцять градусів, але не опускатися нижче п'ятнадцяти. Термін цього етапу робіт - двадцять чотири години. Дані умови допомагають домогтися на наступному етапі ремонту своїми руками еластичності нової ПВХ підлоги, а також запобіжить здуття будівельного матеріалу, дадуть хорошу усадку клею і запобіжать іншим деформаціям та небажаним змінам.

Плитка на ПВХ вологостійка, тому не пропускає вологу. Це факт дозволяє її накладати і на недостатньо сухі поверхні, однак необхідно врахувати наслідки цього поспішного рішення. Справа в тому, що волога буде збільшуватися під матеріалом, руйнуючи покриття і сам клей. Тому перед ходом робіт, проводячи ремонт своїми руками, бажано виміряти відносну вологість підлоги. Для цієї мети підійде звичайний гігрометр. Показання повинні бути не більше 3%. Тому якщо роботи ведуться на бетонній основі у вологому приміщенні, то необхідна гідроізоляція.

Перед роботою необхідно знати тип поверхні, з якою доведеться працювати. Її якість і попередня підготовка важлива і сильно позначиться на кінцевому результаті.

Тому, проводячи ремонт своїми руками, обов'язково треба перед роботами видалити з підлоги всю фарбу, і, якщо є, пил, жир, піщинки й інші забруднення. Слід упевнитися, що поверхня, з якою доведеться працювати, абсолютно чиста, суха і рівна. Також слід прислухатися до рекомендацій фахівців, які радять - у разі дерев'яної підлоги звернути увагу на місця, де виступають цвяхи. Дошки і стики вирівнюються спеціальним засобом.

Якщо бетонна підлога, то слід використовувати спеціальний компенсаційний засіб, який зможе заповнити всі тріщини і вибоїни. При цьому необхідно стежити за вологістю підлоги, яка не повинна перевищувати 2,5%. Після висихання поверхню пропилососять, причому, кілька разів. Мета - повне звільнення підлоги від пилу.

У разі плиткового покриття підлоги, використовуються вирівнюючі засоби, які зрівняють рівень плитки і швів. Якщо необхідно, нанесіть шар спеціального вирівнюючого засобу на поверхню підлоги, після висихання відшліфуйте її і очистіть від пилу.

Якщо в будинку або квартирі м'яка підлога, то старе килимове покриття, потертий лінолеум, паркетне або ламінат необхідно зняти, і тільки після цього видалити всі залишки клею на поверхні. І знову для вирівнювання поверхні підлоги застосовується компенсаційна засіб. У підготовці підлоги важливо і нанесення ґрунтовки

Насамперед потрібно на наступному етапі визначити кількість плитки ПВХ. Для цього необхідно провести замір приміщення, тобто довжини і ширини по всій площі. Після цього проводитися попередня розкладка плитки ПВХ на всій площі. При остаточній розмітці, плитку розкладають, починаючи від центру.

На наступному етапі проводиться обрізка плитки ПВХ, яка проводиться за допомогою спеціального ножа і особливої сталевої лінійки. Розміри розмічають з лицьового боку, що дозволяє уникнути помилок. Під час укладання підлогового покриття своїми руками, кожну плитку необхідно тримати руками за боки і точно класти її до крайки вже покладеної плитки. Всі шви між плитками повинні бути мінімальними, також повинні знаходитися у взаємно перпендикулярних площинах. Для того, щоб обрізка виробів пройшла швидко і без проблем, плитки підігрівають за допомогою будівельного фена.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1548 | Додав: admin | Теги: монтаж пвх плитки на підлогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]