20:16
Монтаж відкритої електропроводки

При наявності певних навичок і акуратності, монтаж електропроводки - справа нескладна. Електропроводка в приміщенні може бути виконана в прихованому і відкритому варіантах. При цьому використовуються дроти одного і того ж типу і перетину. Зазвичай їх закріплюють на стелі і стінах за допомогою порцелянових держателів, які одночасно виконують роль кріпильних елементів і ізоляторів. Відстань між ними, як правило, вибирають в межах 50 см, намагаючись витримувати прокладку проводів, строго паралельну стелі.

Відкрита проводка включає в себе установку вимикачів і розеток відповідної конструкції на поверхні стіни, прихована - в спеціально зроблені заглиблення, у всередину. Монтаж вимикачів і розеток правильно проводити в наступному порядку. Спочатку встановлюють ізолюючу прошарок (ним може служити пластина добре просушеного дерева), а далі на неї монтують розетки або вимикачі.

Варто зазначити, що далеко не всяке приміщення пристосоване для обладнання електропроводкою. Так, наприклад, необхідно уникати монтажу вимикачів і розеток в приміщеннях з високою вологістю - погребах, лазнях, підвалах. В таких випадках краще передбачити керування освітленням з безпечного місця, перемістивши вимикачі туди. Відкритій проводці властиві як переваги і певні недоліки.

До переваг можна віднести:

- простоту виявлення місць пошкоджень;
- проведення ремонту стін (стель) з відкритою проводкою значно простіше;
- при укладанні відпадає необхідність у штробленню;
- монтаж швидкий і не викликає особливих складнощів.

Недоліки при такому способі наступні:

- може постраждати дизайн приміщення;
- знижений термін служби (насамперед - ізоляції) порівняно з прихованою проводкою через прямий вплив багатьох зовнішніх факторів: сонячні промені, більш різкі перепади температур, підвищена вологість;
- вищий ризик випадкового пошкодження проводів або ураження електричним струмом.

В цілому, в сучасних приміщеннях застосовується прихована електропроводка. Однак бувають випадки, коли застосування відкритої проводки доцільніше, наприклад, в дерев'яному будинку, де навряд чи раціонально робити приховану проводку.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1695 | Додав: admin | Теги: монтаж відкритої електропроводки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]