18:27
Монтаж жалюзі: як зробити самостійно

жалюзі Монтаж жалюзі здійснюється над отвором, у отворі, безпосередньо на раму або між рамами. Спосіб монтажу визначається декількома факторами, але в першу чергу, це, безумовно, тип самих жалюзі, а також конструктивні та архітектурні особливості приміщення, в якому здійснюється монтаж.

Спосіб монтажу жалюзі повинен бути визначений ще до того, як будуть куплені жалюзі. Справа в тому, що розміри виробу, будуть залежати від способу монтажу.

Розглянемо три способи монтажу

У отвір

Якщо намічається установка жалюзі в отвір, необхідно ретельно проміряти його висоту та ширину в кількох місцях. У більшості наших будівель результати кількох промірів, швидше за все, відрізнятимуться. Щоб не помилитися, необхідно знати мінімальну та максимальну величину такої "похибки".

Між рамами

При монтажі між рамами значення мають лише розміри вікна. Слід зазначити, що такий спосіб монтажу має ту перевагу, що дозволяє поєднувати жалюзі з традиційними шторами. Для інших варіантів таке поєднання є досить проблематичним.

Над отвором

Монтаж поза отвором (над вікном) вимагає, щоб ширина жалюзі підбиралася з деяким запасом. Зазвичай це 10-15 см із кожного боку. Жалюзі, встановлені поза отвором, можуть спускатися нижче за підвіконня, але при цьому вони не повинні діставати до підлоги, як мінімум, на 5 см.

жалюзі

Пластикові вікна, що користуються сьогодні небувалою популярністю, викликали появу на ринку спеціальних конструкцій жалюзі для пластикових вікон. Зазвичай це жалюзі, які кріпляться безпосередньо на ПВХ раму. Вони мають горизонтальне розташування ламелей, що переміщаються у спеціальних напрямних, встановлених по обидва боки склопакету.

Крім того, є рулонні конструкції для пластикових вікон. Зазвичай жалюзі, що встановлюються безпосередньо на вікна, не вимагають свердління рами. Вони кріпляться за допомогою спеціальної клейкої стрічки та засувки. У встановленому вигляді такі жалюзі виглядають як частина загальної конструкції вікна. Вони гармонійно впишуться в будь-який інтер'єр і, подібно до жалюзі, що встановлюються між рамами, відмінно поєднуються зі звичайними гардинами і шторами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 329 | Додав: admin | Теги: монтаж, жалюзі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]