09:31
Набір садових інструментів: що потрібно знати

Для роботи на присадибній ділянці використовують спеціальний садовий інструмент. Інвентар вимагає ретельного догляду. Для того, щоб уникнути подальших можливих проблем, необхідно спочатку купувати інструмент високої якості, який коштує чималих грошей. Такий інвентар при хорошому догляді буде доставляти своєму господареві чудові відчуття від роботи, а вирощений урожай завжди буде радувати великою кількістю і високою якістю. Дуже скоро гроші, витрачені на його придбання, окупляться з лишком.

Оскільки ножі і ножиці надають серйозне поранення рослині при обрізанні, необхідно особливо ретельно стежити за таким інвентарем. Для цього, після кожного використання на дачній ділянці, необхідно ретельно почистити ріжучу частину леза, а крім того змастити машинним маслом всі рухомі частини. При появі найменшої іржі на інструменті, для очищення прекрасно підійде вовняна ганчірка. Так як цей вид інструменту бере участь в обрізанні, його ріжуча кромка леза повинна завжди бути гостро наточеною, оскільки садівникам прекрасно відомо, що рвані обрізи гояться значно гірше, ніж рівні. Саме тому, всі садові інструменти, які беруть участь в обрізанні дерев та чагарників, повинні бути заточеними дуже гостро спеціальним інструментом.

Для обрізання тонких гілок останнім часом все більше і більше застосовується секатор. В результаті використання цього інструменту продуктивність праці зростає в кілька разів. Але за своєю структурою при роботі цим видом інструменту значніше страждає деревина, навіть якщо секатор дуже гострий. У зв'язку з цим, деякі садові експерти стверджують, що секатор краще застосовувати при обрізанні дорослих дерев. А ось при обрізанні молодих дерев від вживання секаторів краще відмовитися.

Крім того, в необхідний набір садових інструментів, який повинен бути в арсеналі кожного власника дачної ділянки, також входять різні види пилок, різних розмірів. Садові пилки бувають двох видів - це лучкові пилки, а також ножівки. У лучкових пилах застосовується залізна оправа, в якій кріпиться вузьке полотно. При необхідності, його можна повернути на необхідний кут. Незалежно від того, яка пила вас більше влаштовує, слід постійно стежити за правильним розлученням зубів, а крім того вони повинні бути заточені належним чином.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1206 | Додав: admin | Теги: сад, Набір, інструмент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]