15:08
Наливна підлога: як зробити самостійно

наливна підлога При виконанні ремонту в будинку настає момент, коли доводиться вирішувати, що робити з підлогою. І тут вам належить вибрати матеріали для чорнових робіт, а також для фінішного оздоблення. Сучасні виробники на сьогоднішній день пропонують величезний асортимент таких матеріалів. І вибір повністю залежить від ваших особистих уподобань. Останнім часом, поряд з лінолеумом і паркетом, все більшої популярності набирають наливні підлоги.

Наливна підлога в будинку

Наливні підлоги в будинку мають унікальну властивість - самовирівнюються, і це дозволяє їм зайняти позицію "поза конкуренцією". Завдяки цій властивості, процес створення наливної підлоги не вимагає великих трудовитрат і спеціальних навичок.

Іноді наливні підлоги використовують як проміжне покриття. Вони дозволяють виправити нерівності, вади та інші дефекти у старій підлозі. Але якщо додати трохи фантазії, то таке покриття цілком підійде і для фінішного оздоблення.

Особливістю використання такого виду матеріалу є:

  • відсутність швів;
  • універсальне застосування як усередині, і зовні приміщення;
  • відсутність пилу при фінішному збиранні;
  • гладка, глянсова поверхня.

Найважливішим етапом організації "заливання" наливних підлог є підготовка основи. Від якості підготовчих робіт залежить кінцевий результат. Для нанесення складу на дерев'яні підлоги поверхню слід ретельно очистити від пилу, дрібного сміття і знежирити за допомогою спеціальної суміші для ґрунтування. Свіжі бетонні і цементні основи мають значну здатність вбирання, тому їх слід обов'язково обробити розчинами глибокого, ґрунтовочного просочення. При використанні в якості основи старої бетонної стяжки фахівці рекомендують зняти верхній шар, якісно закласти глибокі тріщини спеціальним герметиком, очистити від пилу і обробити ґрунтовкою.

Заливка робочим розчином відбувається після повного висихання шару ґрунтовки і починається, як правило, з найвищої точки підлоги. Перед використанням наливної підлоги, досвідчені майстри рекомендують перевірити придатність робочого розчину. Для цього беруть 1 літр готової суміші і виливають на рівну поверхню. Через призначений виробником час розтікання роблять замір заливки. Якщо радіус матеріалу, що розтікся, становить 50 см, суміш правильно замішана, можна приступати до заливання основної поверхні.

Наливання проводять невеликими ділянками, розподіляючи розчин зубчастим шпателем. Не бажано робити великі розриви в процесі заливання, це може призвести до підсихання країв, що негативно позначиться на кінцевому результаті. Термін висихання наливних підлог залежить від особливості розчину, температури навколишнього середовища, товщини нанесеного шару. Середнім показником для будь-якого типу сумішей є 24-48 годин.

наливна підлога

Застосування наливної підлоги

Застосування наливної підлоги передбачає не тільки вирівнювання. Вони служать також чудовим декоративним покриттям. Для фінального оздоблення використовують такі види матеріалу:

  • суміш, для отримання однотонного результату, з багатою палітрою кольору. Може виконуватися в глянцевому та матовому типах, що додатково прикрашають різними фракціями;
  • наливна підлога з використанням трафарету, для отримання кольорового графічного візерунка;
  • розчин з використанням кварцового піску, з різними колірними рішеннями, розрізняють матовий і глянсовий вигляд;
  • конструкція, яка складається з сполучної маси та різноманітних мінеральних наповнювачів, таких як мармур, граніт, малахіт. У більш дорогих сумішах можна знайти бурштин, онікс, топаз.

Використання наливної підлоги

Використання наливної підлоги в будинку дає багате поле діяльності, для втілення різних дизайнерських ідей, а також власних фантазій.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 378 | Додав: admin | Теги: наливна, Підлога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]