00:01
Натяжні стелі для залу: плюси та мінуси

натяжна стеля зал Рівні стелі чудово прикрасять будь-яку кімнату. Але пагорби та тріщини на стелі в залі зовсім неприпустимі. Щоб уникнути цих неприємних явищ, можна щорічно білити і вирівнювати стелю будівельними сумішами, організувати підвісну стелю з гіпсокартону або піти найпростішим і найшвидшим шляхом: зробити натяжні стелі в залі.

Чому ми назвали останній варіант найпростішим та найшвидшим? Тому що установка такої стелі не займає багато часу, вона довговічна, міцна, а крім усього перерахованого вище, її покупка ще й досить економно відобразиться на вашому гаманці.

Види полотен натяжних стель для залу: які вони бувають

У світі є два види полотен для натяжних стель: плівка ПВХ і тканина. Кожен із них має як переваги, так і недоліки.

Плівка ПВХ

Здебільшого має глянцеву текстуру і використовується для візуального збільшення висоти стелі. Плівкове полотно має певні переваги перед тканинним: воно повністю герметичне і вам не доведеться переживати з приводу того, що вас затоплять сусіди зверху - вся вода збереться в плівку і не потече далі, таким чином зберігши техніку та підлогу.

Але ПВХ досить вимоглива до температур – нормальними вважаються від +55 до -25 градусів за Цельсієм. Якщо температура підніметься вище, то стеля може провиснути. А при температурах, нижчих, ніж зазначена, плівка стає крихкою та ламкою.

Сучасні натяжні стелі з ПВХ теж досить міцні, але за рахунок того, що плівка знаходиться під незмінним натягом, необхідно пильно стежити, щоб її не торкалися ніякі гострі предмети, тому що тоді все полотно може просто луснути і стати непридатним.

Тканина

Для цієї технології використовується поліестерова тканина, яку виварюють у рідкому поліуретані. Після такого змішування виходить полотно, що має величезний запас міцності. Воно несприйнятливе до великих перепадів температур, на відміну свого плівкового побратима. Але і тут є мінуси: натяжні стелі тканини не можуть похвалитися герметичністю. До того ж, якщо затоплять сусіди, то на полотні утвориться негарна пляма, яку потім буде дуже важко вивести.

Натяжні стелі для залу на тканинній основі потрібно підбирати з особливою обережністю: темні кольори візуально зменшать висоту стелі та вийде, що у вас виявиться низька та широка кімната.

Який вид натяжної стелі для залу вибрати?

Насамперед визначтеся з відтінком: якщо у вас невисокі стелі, то відмінним варіантом стануть світлі відтінки – рожевий, білий або світло-сірий. Таким чином, ви піднімете її висоту. Зауважте, що не дуже добре такі стелі виглядають у поєднанні з темними шпалерами.

натяжна стеля зал

Ну а в тому випадку, якщо ви живете в квартирі старої забудови і маєте триметрові стелі, то ідеальним вибором стануть натяжні стелі з тканини. Додатковим плюсом буде міцність такого полотна. Тепер вам не потрібно переживати, що вистріливши в нього пробкою із пляшки з шампанським, ви безповоротно зіпсуєте полотно, пробивши його наскрізь. Також можна відзначити, що тканина виглядає набагато вигідніше за плівку в квартирах з "важким" інтер'єром, в якому переважають коричневі, золоті і темно-бордові кольори.

Багаторівневі натяжні стелі для зали – красиво та економно

Якщо ви захочете зробити собі багаторівневу стелю, то немає нічого кращого за натяжні стелі. Монтаж усієї конструкції займе дуже мало часу (якщо стеля буде однорівневою, то два професіонали впораються з його установкою за якихось 4-5 годин), а виглядати буде дуже ефектно. Грамотно підібрані кольори виступів та основного полотна – запорука того, що кімната стане набагато вишуканішою та красивішою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 290 | Додав: admin | Теги: натяжна, зал, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]