00:17
Натяжні стелі: переваги та недоліки

натяжна стеля Плануючи ремонт у квартирі, людина зазвичай прикидає, у що це їй обійдеться, не тільки в грошовому вираженні, але і в сенсі турбот, нервових витрат, часу, складності експлуатації. Про натяжні стелі сперечаються багато, все - таки це не щоб новинка, (хоча нові технології з'являються нерідко), але і не так звично, як гіпсокартон. На смак та колір, звичайно, однодумців немає. Але все ж таки спробуємо розібратися, що добре, а що погано.

Позитив

Гарно, естетично, стильно. Якщо квартиру візьметься оформляти хороший дизайнер, то ідею натяжних стель він сприйме з радістю: вони органічно впишуться у будь-який інтер'єр. Крім того (різна фактура, більше сотні відтінків кольорів) вони чудово поєднуються з будь-яким оздобленням стін, від простого фарбування до фігурної штукатурки.

Сучасно

Ну, з цим навряд чи хтось буде сперечатися.

Екологічно

натяжна стеля

Декого бентежить, що полівінілхлоридна плівка є продуктом хімічного виробництва. Ну так без "хімії" не обходиться жоден будівельний матеріал. І фарба, і клей для шпалер, і самі шпалери і гіпсокартон, не кажучи вже про цемент, штукатурку та інше, – це хімія. А натяжні стелі дозволені до застосування в лікарнях – це вже щось говорить.

Швидко

Виготовлення займає кілька днів, монтаж – кілька годин. Причому установка проводиться з мінімальною кількістю пилу та бруду.

Довговічно

Швидше набридне, ніж зноситься. Обслуговування не потрібно ніякого, прибирання зрідка – вологою серветкою.

Тепер про негативне

Загалом мінусів як би і не має. Є деякі обмеження щодо їхнього використання.

Плівка легко ушкоджується. Ну, то відкривайте шампанське акуратно. Пробки в стелю – це поганий тон. До того ж – пошкодження можна заклеїти.

Не можна використовувати при високих та низьких температурах. Для неопалюваних приміщень та високотемпературного виробництва не годиться. Але ж ми говоримо начебто про житло? Вище 70 градусів, за яких плівка починає розм'якшуватися, температура не піднімається ні на кухні, ні у ванній.

Під час встановлення використовується теплова гармата. Температура підвищується до дискомфортної. Але це не надовго - на годину-півтори.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 306 | Додав: admin | Теги: стеля, натяжна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]