20:25
Навальний відкрив поклади нерухомості в США у глави Комітету Держдуми з етики єдинороса Пехтіна

Опозиціонер Олексій Навальний, який прославився невтомною боротьбою з корупцією високопоставлених чиновників, на цей раз серйозно зайнявся викриттям голови Комітету Держдуми з питань депутатської етики, видного єдинороса Володимира Пехтіна. Викриттю депутата присвячено новий інтернет-проект - pekhtin.mashina.org.

У своєму блозі Навальний виклав посилання на документи з відкритих американських інтернет-джерел, з яких випливає, що Володимир Пехтін разом із сином Олексієм зараз володіє двома квартирами в Майамі-Біч (штат Флорида) вартістю 540,900 доларів і 1,275,000 доларів, а також ділянкою з будинком і басейном у Флориді, який обійшовся їм більш ніж в 400,000 доларів. Таким чином, сумарна вартість майна перевищує 2 мільйони доларів.

Перші апартаменти в Майамі-Біч в елітному житловому комплекс Flamingo South Beach Олексій Пехтін купує 1 листопада 2007 року. Навальний докладає ефектні фотографії будинку на березі океану, в якому знаходяться апартаменти. "Коли 4 серпня депутат-єдинорос Пехтін оформив собі у власність половину цієї прекрасної квартири в Майамі, він не став вказувати це ні в одній зі своїх декларацій", - говорить Навальний. Володимир Пехтін продовжує володіти половиною цієї квартири по сей день. Підтвердження цього можна знайти в свіжій довідці, яку публікує блогер. Щоб отримати таку ж довідку самостійно, можна зайти на сайт gisweb.miamidade.gov і ввести в форму для пошуку прізвище Pekhtin.
А 4 квітня 2012 Пехтіни разом купили апартаменти в елітному житловому комплексі 1500 Ocean Drive (там же, в Майамі-Біч). Підтвердження цього можна побачити тут. Адреса будинку: 1500 OCEAN DR, Miami Beach, FL, ось він на Google Maps. 28 грудня 2012-го Володимир Пехтін подарував синові свою частку в цій квартирі, випливає з ще одного англомовного документа, розміщеного Навальним. Причому на цьому документі є підпис Пехтін, на основі якої можна переконатися, що це той самий єдинорос Пехтін, а не якийсь інший однофамілець Пехтін.

Але це ще не все. Навальний також з'ясував, що 2 вересня 2005 Олексій Пехтін і Данило Губський (входить в Facebook в друзях у Володимира Пехтіна) купили у Джеймса Хетфілда (інші блогери припустили, що це фронтмен гурту Metallica) за 120,000 доларів ділянку землі в Ormond Beach (Волусія, штат Флорида). 26 січня 2007 Данил Губський продає свою частку Олексію Пехтіну, і той стає єдиним власником. 8 серпня 2008 Олексій Пехтін передає батькові половину ділянки і будинку, на будівництво якого раніше було отримано дозвіл. Розмір ділянки 61х368 метрів, відзначає Навальний.

Вартість зведеного Пехтіними будинку та інших об'єктів на цій території оцінюється в 290,213 доларів. Разом, тільки в цей будинок вони вклали більше 410,000 доларів. Володимир Пехтін продовжує володіти половиною землі та будинку донині, іншою половиною формально володіє його син.
Але, більш того, через 8,5 місяці після покупки першої земельної ділянки, 17 травня 2006 року, Олексій Пехтін купує у Ендрю Ходжа за 80,000 доларів другу ділянку в Ormond Beach, безпосередньо прилеглий до першого. Вже через 5 місяців, 30 жовтня 2006 року, Олексій Пехтін продає ділянку якомусь Алі (Улан) Алієву, дружину якого звуть Світлана Кличева.

Всі документи, на які посилається Навальний, загальнодоступні в інтернеті, і їх легко знайти в публічних реєстрах Флориди. Зокрема, інформацію про квартири в Маймі-Біч можна перевірити на сайтах: miami-dadeclerk.com і gisweb.miamidade.gov, вбивши в пошукові рядки прізвище Pekhtin. Інформація про ділянки мається на сайтах clerk.org і webserver.vcgov.org, де потрібно вбити прізвища Pekhtin і Aliev.
Як додає Навальний, Пехтін-молодший разом з дружиною володіє ще одним будинком у Флориді.

За даними фактами Навальний направив запити Гепрокурору Юрію Чайці, голові Держдуми Сергію Наришкіну, прем'єр-міністру Дмитру Медведєву, в президію генради ЄР і керівнику фракції ЕР в Держдумі (на виключення Пехтіна з фракції).

Нагадаємо, раніше есери вже включали Володимир Пехтін в список "золотих кренделів Єдиної Росії", підозрюваних у сумнівному бізнесі, і навіть в честь нього назвали "думським пехтінгом" практику вигнання з Думи завсідників протестних маршів. У минулому році Пехтін також був у центрі скандалу із забудовою свого "родового гнізда" в Петербурзі. На викупленій ним раніше ділянці за законом не можна було вести нове будівництво, тому депутат попросив у влади міста дозволу змінити призначення земельної ділянки. І спочатку йому майже дозволили це зробити, але після обурених протестів громадян влада міста вирішила не ризикувати і завернули проект депутата.

"У мене практично немає нерухомості за кордоном"

Глава думської комісії з етики Володимир Пехтін назвав брехнею заяви Олексія Навального про його володіння в Майамі, коментуючи "Известиям" ці викриття.
"Я не знаю, що він там знайшов і що він пише і більше коментувати мені нічого. А син у мене дійсно там (в США) вчився, у нього є відповідні документи", - заявив Пехтін.
За словами Пехтіна, син Олексій зараз живе в Росії. На питання, чи є у сина нерухомість в США, депутат відповів: "Я думаю, щось у нього є, він же там вчився і у нього дружина там є. Зараз вона разом з ним живе в Росії".
"Тобто, у вашого сина якась нерухомість в США мається, а у вас немає?" - Уточнюють "Известия".
"Ні-ні, точно немає", - відповів Пехтін.

"Тобто ті факти, який опублікував Олексій Навальний, не відповідають дійсності?"
"Я не знаю, що він там опублікував, я цього не бачив".
"Але якщо Навальний стверджує, що у вас є нерухомість в США, а ви кажете, що ні, відповідно він бреше?" - Уточнює газета.
"Мабуть так", - заявив Пехтін.

Відповідаючи на запитання, чи є у нього зарубіжна нерухомість в інших країнах, Пехтін заявив: "Ну, практично нічого немає", але не уточнив, що саме є. При цьому, за його словами, в його декларації про доходи все відображено вірно.
Пізніше Пехтін пояснив уже в інтерв'ю РІА "Новости": "Все, що він пише, мене не стосується".

"Є власність у сина, йому 35 років, він займається бізнесом", - зазначив депутат вже більш впевнено. Він також заявив, що все майно зареєстроване на ім'я сина. "Він там вчився, причому він починав навчання, коли я ще не був депутатом", - повідомив парламентарій.
"Якщо він, там, (наприклад) вказав мене в заповіті, це не означає, що я є власником (власності)", - зазначив співрозмовник агентства.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1922 | Додав: adminA | Теги: США, етики єдинороса Пехтіна, глави Комітету Держдуми, поклади нерухомості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]