16:11
Навколо підмосковних пам'яток культури знесуть сучасні споруди


 Міністерство культури РФ має намір покласти край забудові підмосковних охоронних культурних зон, таких як Бородінське поле, садиба "Архангельське" і древнє місто Радонеж. Відомство підготувало пакет поправок у федеральне законодавство, які унеможливлять будь-які земельні оборудки в межах пам'яток культури. Як заявило джерело в Мінкультури РФ, проект буде внесений до Держдуми до кінця 2012 року.

Як пишуть "Известия", в даний час документ проходить узгодження в Мінекономрозвитку. Мова йде про поправки в закони "Про державний кадастр нерухомості" і "Про об'єкти культурної спадщини народів РФ".

Документ дозволить кадастровій палаті Московської області внести в реєстр - як території з обтяженням - всі культурні охоронні зони, межі яких не визначені за допомогою координат, як вимагає з 2007 року федеральне законодавство. "Межі багатьох охоронних зон визначалися ще в 1970-90-х роках, і робилося це за допомогою словесного опису, а не з використанням координат, - пояснило джерело видання. - У віданні міністерства тисячу таких зон. Щоб заново визначити їх межі, треба було б не тільки час, але і величезні витрати ".

Як тільки пам'ятники культури і прилеглі до них території внесуть в кадастр, будь-які земельні оборудки тут будуть неможливі без узгодження з охоронними органами. Як пояснили в міністерстві, зміни торкнуться близько сотні територій поблизу культурних об'єктів в Підмосков'ї, серед яких Ново-Єрусалимський монастир, Серпуховське городище і міська садиба в Коломні.

За словами директора нормативно-правового департаменту Мінкультури Наталії Ромашової, деякі муніципальні влади області користувалися "пропуском" в законодавстві і видавали дозволи на будівництво поблизу пам'яток культури. Місцеві охоронні органи будуть через суд домагатися зупинки будівництва або знесення вже зведених будівель на таких територіях.

"Всі такі незаконні будівлі будуть оскаржені", - заявив заступник міністра культури Московської області Ігор Федунь. Він упевнений, що після прийняття законопроекту судові спори із забудовниками будуть вирішуватися на користь влади. "Зараз суд вимагає документ, що підтверджує існування цих кордонів в кадастрі, а там їх немає", - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, вже другий рік не вщухають скандали навколо забудови садиби "Архангельське". За деякими даними, Міноборони хоче побудувати на території пам'ятки Будинок прийомів іноземних гостей.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1666 | Додав: adminA | Теги: древнє місто Радонеж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]