22:57
Назвали причини подорожчання оренди квартир

Оренда квартир подорожчала на 15% завдяки зростанню комунальних тарифів. Як тільки газ, опалення, електрика ще подорожчають, оренда знову підвищиться, розповів експерт із нерухомості Сергій Костецький.

"Сьогодні орендувати найдешевшу однокімнатку можна за 5 тисяч гривень без комунальних послуг. Найчастіше українці орендують квартири вартістю 6-8 тисяч гривень на місяць", - пояснює Сергій Костецький.

Останні 1,5-2 роки ситуація на ринку оренди житла стабільна. Квартир вистачає. Попит теж високий.

"Люди орендують те, на що вистачає грошей. Зрозуміло, що найбільший попит на одно- та двокімнатні квартири. Рідше знімають трикімнатне житло. Водночас орендарі перестали змінювати багатокімнатні квартири на однокімнатні. Раніше це робили, щоб зекономити на комунальних", - каже експерт.

В оренду активно здають смарт-квартири - нерухомість невеликої площі в межах 25 кв м.

"Такі квартири пропонують на будь-який смак - з технікою чи без, з ремонтом і без нього. Від цього безпосередньо залежить вартість оренди. Невеликі квартири знімають студенти, пари, молоді сім'ї. Родини з дітьми орендують більше житло", - резюмує Сергій Костецький.

За рік оренда будинку в передмісті столиці подорожчала на 15%. Зняти дачу на літо у середньому коштує близько 14 тис. грн. Найбільшим попитом користується житло за 4-6 тис. грн. Це класичні дачі зі світлом і газом, але без каналізації.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 884 | Додав: abel | Теги: оренда, квартир | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]