06:55
Нові мешканці потрібні цим містам

Влада ряду дрібних міст, щоб уберегти місцевість від вимирання, залучають нових жителів, пропонуючи великі суми грошей і дешеві будинки. Серед них, наприклад, Арранмор – мальовничий острів в Ірландії. У це місто залучають американців і австралійців. Зараз населення острова – всього 469 чоловік. Молоді люди переїжджають у великі міста, не бажаючи працювати в сфері рибальства і сільського господарства. Новим мешканцям місцева влада пропонує доступ до свіжих морепродуктів, високошвидкісний інтернет, ірландський віскі і можливість працювати з дому.

Комуна в Італії Лока пропонує більш матеріальний стимул, а саме – 10200 дол. Сім'ям, які привезли дітей в регіон П'ємонт. Якщо в 1990-і роки в Локане проживало 7000 осіб, то зараз тільки 1500. Премія «новачкам» виплачується протягом трьох років і видається за умови, що люди знаходяться в комуні постійно і мають зарплату не менше 6850 дол.

Італійська комуна Самбука на Сицилії пропонує будинки площею 40-150 кв.м по 1 дол. Але будівлі необхідно відреставрувати протягом трьох років, вклавши як мінімум 17200 дол. За словами мера, вже куплено як мінімум 10 будинків.

За 1 дол. можна купити будинок в покинутому швейцарському селі Монті Скіага. Місцеві будівлі також потребують капітального ремонту. Зате в селі налагоджені інженерні комунікації, розташована вона в 112 км від Мілана. Правда, місцевих жителів майже не залишилося.

Місто Кертіс (Небраска) готовий не тільки заплатити за переїзд, але і виділити земельну ділянку під будівництво будинку. Родині, готовій тут влаштуватися, пропонується матеріальний стимул у розмірі 4000 дол., а при наявності дитини – 1000 дол. додатково. До речі, Маркетт (Канзас) також безкоштовно роздає землю. Єдина умова – побудувати будинок за рік і жити в ньому як мінімум ще рік.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 661 | Додав: admin | Теги: потреба, місто, мешканці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]