19:09
Новини ЄС: у Німеччині звели "Краще архітектурне порно", а в Англії паби стали пам'ятками історії

"Краще архітектурне порно": у Німеччині звели "VIP-готель" у вигляді пари, що займається сексом

У німецькому місті Бохум з'явилася будівля, що потрясла навіть бувалих архітекторів, не кажучи вже про звичайних глядачів. Будівля під назвою "Domestikator", створене дизайнерською фірмою Atelier Van Lieshout з Нідерландів, функціонально являє собою "капсульний VIP-готель", а візуально нагадує пару коханців, які займаються сексом в добре прочитуваній позиції.

Як повідомляє The Mirror, на жаль, це лише тимчасова конструкція, зведена в рамках фестивалю музики і мистецтв Ruhrtriennale, який проходить на північному заході Німеччини з 14 серпня до 26 вересня.

Відомо, що Atelier Van Lieshout почала працювати над цим проектом в 2014 році, ставлячи перед собою мету намацати "глибинні рівні, що лежать під провокаційний дизайном і твором мистецтва".

За задумом авторів, інсталяція "Domestikator", зокрема, повинна продемонструвати руйнівне домінування людства над світом природи. Невідомо, правда, чи вдається донести саме цю думку до відвідувачів виставки, але за відгуками тих, хто вже бачив інсталяцію, вона в цілому викликає позитивні емоції: німці оцінили провокацію і гумор голландських дизайнерів.

У онлайн-коментаторів "Domestikator" теж викликав повний захват. Так, на популярному ресурсі Reddit проекту видали почесну рецензію: "Архітектурне порно в його кращому прояві".

Вже планується, що ексцентрична будівля буде повторно відтворена на фестивалі в 2016 і в 2017 роках.

У Британії намагаються врятувати зникаючі паби: їх тепер зараховують до історичних пам'ятників

Два десятки побудованих в період між світовими війнами знаменитих англійських пабів днями були зараховані до будівель, що охороняються законом. Влада сподівається, що це допоможе зберегти драматично зникаючі об'єкти національної питної культури та історії.

Британці в останні роки всерйоз задумалися про збереження своїх пабів. У "золотий вік" цих закладів - в 1980-х роках - на території Великобританії налічувалося 69 000 барів. Сьогодні англійці задовольняються всього 48 000 закладів. Сьогодні паби закриваються, їх перетворюють на квартири або навіть зносять.

Для того, щоб не втратити левову частину своїх найпримітніших будівель, агентство із захисту архітектурної спадщини Historic England присвоїло 19 англійським пабам статус історичної пам'ятки. Головним критерієм для відбору послужив той факт, що всі заклади були побудовані в період між 1918 і 1939 роками.

В основному паби, які отримали новий статус, зосереджені в Лондоні.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1213 | Додав: admin | Теги: Domestikator, краще архітектурне порно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]