22:49
У Татарстані готують закон, що забороняє заводити домашніх тварин без дозволу сусідів

У Татарстані можуть заборонити тримати в квартирах собак, кішок та інших звірів без дозволу сусідів. Депутати запропонували внести поправку в законопроект про утримання домашніх тварин, щоб зробити життя городян більш комфортним.

Як розповів засобам масової інформації ініціатор поправки, заступник голови комітету з екології, природокористування та аграрних питань в уряді республіки Ілсур Сафіуллін, якщо житель багатоквартирного будинку заводить тварину, то він зобов'язаний в першу чергу обійти решту мешканців і оповістити їх про це, повідомити, де він збирається її вигулювати, якої породи буде тварина, і запитати, чи не буде вона їм заважати. І тільки якщо всі мешканці будуть згодні, тварина зможе оселитися в будинку.

"Звичайно, люди, які мають собак, хочуть більш комфортних умов для себе, менше турбот, щоб вони без перешкод могли здійснити свої бажання. При цьому вони не розуміють, що живуть у суспільстві інших людей, і вони теж мають таке ж право на загальнодоступні місця. І тільки з їхнього дозволу на цій загальній території можуть з'являтися тварини. Я маю на увазі під'їзди, двір, ліфти", - пояснив Сафіуллін.

"Законопроект може викликати окремі заперечення юристів, прокуратури, однак він спрямований на захист суспільних інтересів", - згоден Валерій Васильєв, голова зазначеного комітету.

Як пояснює місцева преса, законопроект "Про утримання домашніх тварин в Республіці Татарстан", який бурхливо обговорюється жителями республіки з вересня цього року, встановлює жорсткі правила вигулу тварин тільки в певних місцях, а також передбачає обов'язкову реєстрацію собак. Вона повинна здійснюватися протягом 14 днів з дня їхнього придбання. Якщо собака втрачається або вмирає, то її знімають з реєстраційного обліку.

При реєстрації собаки її власнику видають ветеринарний паспорт, в якому вказують обліковий номер тварини, що присвоюється при реєстрації, паспортні дані власника, порода, стать, окрас, кличку, особливі прикмети собаки, інформація про обов'язкові профілактичні ветеринарні заходах в її відношенні.

Також закон передбачає чіпування тварин, яке, за словами його ініціаторів, коштує близько 150 рублів. Чіп допомагає у разі, якщо тварина загубилася, - спеціальний сканер зчитує з чіпа інформацію про власника.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1775 | Додав: admin | Теги: Татарстан, дозвіл сусідів, домашні тварини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]