00:09
Обираємо ламінат для кухні: поради

ламінат кухня Ламінат (ламінований паркет) найкращий матеріал сьогодення за вологостійкістю. Натуральний паркет вологи боїться, а вологостійкий ламінат їй непогано протистоїть. Тому паркетні підлоги не прийнято укладати на кухні, у ванну їх взагалі не вмонтовують. Отже, як вибрати ламінат для кухні, це дуже просто.

На ламінований паркет можна пролити чай і помити таку підлогу без питань. Адже він вологостійкий. А що, вибачте, значить – вологостійкий? Відповідь причаїлася в технології виробництва та конструктивних його особливостях ламінатної дошки. Основа ламінату – це плита, виготовлена ​​з продуктів деревообробки. Тут формується надійна міцність та необхідна щільність матеріалу.

У вологостійких представників і взагалі - у якісного ламінату щільність - 850-1050 кг/м3. У плит HDF висока, 5-6%, вологостійкість. Її досягають, використовуючи лише якісну сировину – деревне волокно, а не тирсу та пил. Пресують ламінат (усі шари) під високими тиском та температурою, просочуючи в процесі HDF-плити вологостійкими складами. Основами складів бувають штучні або натуральні смоли або віск. Плита ламінату пориста, а просочення ці пори заповнює, закриваючи волозі шлях.

До речі, просочення ще бувають і антибактеріальними. Є думка, що вологостійкими є плити, зріз яких зелений. Це не вірно. Зелений він через барвник у просоченні. А просочення нерідко просто безбарвні, але захищають від вологи також. Тому на зелень уваги нуль – краще пошукати хорошого виробника.

Поверхня ламінату взагалі вологу не сприймає – меламінова смола тому є причиною. Смола надає і абразивну стійкість, тому подряпати непросто. Інша справа - межі (ребра) панелей - вони вразливі значно більше - тільки сумлінні виробники захищають їх, покриваючи тією ж смолою.

Хороші замки – гарне, щільне прилягання плит, що перешкоджає затіканню води. Замкові з'єднання, зрозуміло, також без обробки не залишаються. А ще є водостійкий ламінат – тут взагалі шляхи вологи геть-чисто перекриті. Пресують плити під високим тиском, просочення - гарячий віск, що заповнює навіть мікро щілини між шарами. Внизу, замість ламінованого паперу, використовується пластикова підкладка, тому вода, що затекла під ламінат, точно не зіпсує його.

Ламінований паркет, відноситься до найулюбленіших підлогових покриттів. Він гарний, у укладанні та догляді простий і всім доступний. Тому чимало господарів для своїх квартир вибирає дане покриття для підлоги. Причому навіть на кухню ламінат нерідко укладають.

Як вибрати ламінат для кухні або своєї ванної – трошки інше завдання, ніж для кімнат. На кухні завжди щось проливають навіть дуже акуратні господині, а вже ванна просто "по праву" має високу вологість, і бризки води там – справа звичайна. Здавалося б, купили вологостійкий ламінат - і полийте воду, не переживаючи.

ламінат кухня

Ні, буває ламінат вологостійкий, а є водостійкий. Перший відмінно переносить дрібні бризки і підвищену вологість, водостійкий ламінат не буде розбухати від контактування з водою, принаймні, його плита-основа не розбухне більше, ніж на 8%. У водостійкого ламінату основа найщільніша – понад 850 кг/м3. Деякі заслужені виробники гарантують, що їхня продукція пролежить на підлозі 25-30 років! Такий ламінат ще колосально зносостійкий та антистатичний (завдяки спеціальним добавкам). Багатьох лякає "термоядерний" хімічний склад ламінату. За чутками, там забагато формальдегіду, що шкодить здоров'ю гірше вихлопних газів. Так ось, формальдегід, швидше за все, міститься у приголомшливих кількостях у ламінаті невідомих виробників. Виробники, що дорожать репутацією, підмішувати в товар шкідливі речовини не стануть, тому в хорошому ламінаті формальдегіду не більше, ніж дозволяється за нормами.

А чим радуватиме покладений на кухні ламінат? По-перше, він тепліший за плитку – ходіть босоніж, не боячись застудитися (для ванної таке теж до речі). По-друге, рельєфна поверхня (частіше вона на "дерев'яному" ламінаті) не дає ковзати. По-третє, для укладання ламінату навіть старе покриття не доведеться прибирати. Так і тепліше буде.

Правда, кроки по ламінату лунко лунають - так підкладіть спеціальну підкладку, що поглинає шуми.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 377 | Додав: admin | Теги: кухня, ламінат | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]