18:37
Облаштовуємо заміський котедж. На що слід звертати увагу?

Облаштування свого заміського котеджу - це, зрозуміло, приємний процес, але ще він вимагає максимально серйозного і відповідального підходу. Підвищену увагу в цій справі потрібно приділяти поповерховому зонуванню приміщень.

Перший поверх являє собою зону денного розміщення сім'ї. Тут повинна знаходитися найбільша кількість функціональних приміщень. Необхідно передбачити вітальню (місце для прийому гостей), кухню, а також їдальню, що примикає до неї. Залежно від ваших бажань і можливостей можна облаштувати зимовий сад. Вхід в їдальню і вітальню рекомендується робити безпосередньо з передпокою. А ось передпокій і кухня зобов'язані чітко розділятися. Це потрібно для того, щоб запахи підготовлюваної їжі не поширювалися всім будинку. Якщо ви не відчуваєте брак вільного місця, тоді можна розділити кімнати, де ви їсте і де готуєте. У разі обмеженості простору їдальню можна об'єднати з вітальнею. Багато сучасних котеджів включають будинки з подібною плануванням.

Що стосується другого поверху, то він являє собою зону тиші, відпочинку і розслаблення. Тут облаштовуються спальні, санвузол, виходи на терасу і балкони. Зверніть увагу на те, що кількість спалень повинно перевищувати число членів сім'ї. Не забувайте, що ваші діти через декілька років виростуть і не захочуть більше ділити приміщення з сестрою або братом, як в ранньому дитинстві. Крім того, це дозволить вам легко приймати гостей, знаючи, що вам є, де їх розмістити на нічліг.

Якщо ви все життя мріяли купити чи побудувати котедж, то врахуйте, що в цих великих і багатих будинках завжди передбачають допоміжні приміщення. Наприклад, можна облаштувати бібліотеку або кабінети. Такі кімнати передбачають атмосферу абсолютного спокою, завдяки чому з'являється можливість для повного зосередження. Відповідно, розташовувати їх на першому поверсі можна лише в тій ситуації, якщо ви переконані в тому, що ваш спокій ніхто не потривожить. Цікавим рішенням вважається створення кабінету, який буде суміжним зі спальнею. Таким чином, можна буде в будь-який момент часу перейти з одного приміщення в інше. Бібліотеку можна зробити на другому поверсі, посередині, між кімнатами дітей та батьків, або між гостьовими спальнями і кімнатами членів родини. Завдяки цьому бібліотека стане своєрідною кордоном, де будуть перетинатися два різних світи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1508 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]