11:42
Облаштування спальні: повісьте над ліжком бра

Гарній спальні - хороше освітлення. Хороше - не тільки таке, яке допомагає все побачити, а й ще здатне прикрасити інтер'єр. Говорячи про спальню і освітленні, ми обов'язково згадуємо люстру і бра. Так, останні теж необхідні, інакше як ви будете займатися читанням перед сном або, наприклад, як ви будете забезпечені місцевим освітленням, встаючи з ліжка і, навпаки, лягаючи в нього?

Звичайно, для всіх сказаних справ можна використовувати одну люстру і один вимикач. Проте чи буде одного загального освітлення достатньо хоча б для того ж читання книги? Швидше за все, ні, тому що промені не будуть просочуватися через обкладинку, через що ви ледве-ледве будете бачити рядки і таким чином тільки зіпсуєте собі зір. Інша справа - коли над ліжком з двох сторін висять два бра, а посередині між ними висить якась картина. Ну чим вам не чудовий і виграшний сюжет!

Якщо в спальні стеля низька і вам над ліжком не хочеться вішати картину, то нехай саме узголів'я ліжка стане альтернативою живопису. Залишається тільки вибрати таке ліжко, у якої це узголів'я високе і помпезне. Втім, ви будете, швидше, вибирати освітлення під меблі, ніж навпаки. Тому вам буде легше або просто встановити настінні світильники нижче, або повісити узголів'я до стіни окремо від ліжка.

Тепер про вибір бра. Ці світильники відносяться до місцевого освітлення, в той час як люстра є спільним. Оскільки бра знаходитимуться поруч з ліжком, вони не повинні засліплювати очі. Отже, підбираємо вироби помірної потужності, ще краще - з можливістю регулювання яскравості. В цьому випадку добре зарекомендували себе світлодіодні бра. Якщо вас відлякує їхня ціна, то обираємо бра з плафоном або абажуром, щоб світло розсіювався і таким чином робило менше навантаження на зір. Ще одна хороша альтернатива - це коли світловий потік має вузьку спрямованість, тобто коли його промінь не простягається на великий радіус.

Щоб не порушувати загальну концепцію інтер'єру різними за стилем речами, купуйте бра в комплекті з люстрою. З іншого боку настінні світильники можна використовувати в спальні і без "центральної лампи", коли, наприклад, стелі будуть низькими або скошеними. Залишається тільки знайти такі бра, які відповідають стилю спальні і ось - ми вже прекрасно бачимо книгу, маємо можливість включити світло, не встаючи з ліжка і т.д. і т.п.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1791 | Додав: abel | Теги: бра, бра над ліжком, бра в спальні, освітлення в спальні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]