20:14
Облаштування внутрішнього дворика на дачі: патіо та квітники

Середземноморське поняття патіо відмінно вписалося в наше життя. Патіо - це зона відпочинку, зазвичай розташована у внутрішньому дворику дачі. Це обладнана зона, де можна посмажити шашлик, поніжитися на сонечку на зручних кріслах-гойдалках і просто помилуватися красою буйства зелені. А наскільки вона функціональна залежить від того, чи правильно підібрано місце для майданчика і будівельний матеріал.

З чого складається така зона? Зазвичай - це вимощена площадка, на якій є місце для багаття або мангал для шашликів, місце для відпочинку і дитячий майданчик, якщо є така необхідність.

Для зручного розміщення патіо необхідно вибрати місце на ділянці для нього. Бажано, що б площадка була відкрита сонцю і була рівна, варто врахувати близькість до будинку і зручний підхід до нього. Важливим моментом є захист від вітру і сторонніх очей сусідів. Не варто розміщувати поблизу зростаючих дерев, ви самі посадите рослини, які припадуть вам до душі.

Матеріалів для виконання є декілька. Можна скористатися пластиковими модулями з рифленою поверхнею або ж тротуарною плиткою. Вони укладаються на будь-яку рівну поверхню. Притому у плитки багато переваг: різноманітні форм, кольорової палітри і декоративних заповнювачів. Ці матеріали порівняно недорогі і легкі в укладанні.

Можна скористатися і сучасними високотехнологічними матеріалами. Це термодревесина і декинг. Зовні вони нагадують звичайну дошку, але способи виготовлення різні. Також використовується клінкерна тротуарна цегла, досить міцний і красивий матеріал. І, звичайно ж, - камінь, довговічний, надійний і наділений природною красою матеріал.

Індивідуальність і неповторність такому дворику додадуть змінні елементи: садові меблі, тенти, парасолі, грилі і барбекю, які укомплектовані для приготування шашликів, риби і овочів.

Робимо квітники своїми руками

Навесні, коли прокидається природа, власники заміських ділянок прагнуть прикрасити свою ділянку. Якщо ви хочете, зробити на своїй ділянці щось незвичайне, можна самостійно оформити квітник.

Існує декілька видів квітників:

- Клумби різноманітних форм, які нагадують розкішні букети. За традицією, створюють весняні або осінньо-літні клумби, які засаджують однорічними або багаторічними рослинами. Відмінно буде виглядати клумба з квітами одного виду, але різного забарвлення і відтінку;

- Квітковими бордюрами можна відокремити доріжки від газонів. Бордюр, використаний як рамка можна засадити чагарниками букуса і туї. Можна використовувати однотипні рослини, які висаджують в один-два ряди;

- Рабатки - це квітники, які висаджують уздовж доріжок саду, огорожі ділянки або по периметру будинку чи навколо патіо;

- Міксбордери будуть доречні, коли на ділянці збережені природні незаймані куточки природи;

- Альпійська гірка. Цей квітник відрізняється поєднанням мальовничих каменів і квітучих рослин.

Кілька правил для оформлення квітника своїми руками:

- висаджуйте квіти, яким підійдуть всі умови вашого саду;
- враховуйте час цвітіння і тривалість вегетативного періоду;
- підбирайте квіти, які сумісні між собою;
- уникайте агресивних рослин.

Оформляючи квітники, на передньому плані висаджуйте низькі рослини, а на задньому - високі. Рослини, які зацвітають навесні першими, розміщуйте так, щоб влітку вони не були видні за пізніми квітами.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1885 | Додав: abel | Теги: Міксбордери, альпійська гірка, Квіткові бордюри, Рабатки, патіо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]