20:39
Обшиваємо будинок сайдингом своїми руками

Ухвалюючи рішення про обробку, спочатку слід вирішити, чи будете облаштовувати капітальний вентильований фасад або плануєте перебитися декоративно-захисним покриттям. У першому випадку, швидше за все, доведеться запросити майстрів, і, незважаючи на витрати це буде виправдано, якщо будинок потребує утеплення. Сайдинг доведеться робити багатошаровим, складної конструкції. Якщо ж будинок дерев'яний або цегляний з утепленням, то обходяться без утеплювача, і можна робити монтаж сайдингу своїми руками.

В обох випадках підхід один: фасад під покриттям залишається вентильованим, і герметики при монтажі заборонені. Сире дерево сайдингом покривати не можна - матеріал повинен дати усадку. Сайдинг кріплять не на сам будинок, а на вирівняну обрешітку, залишаючи вентильований зазор 4-6 см. Якщо будинок з піноблоку, то його обшивають профільованою оцинковкою, в інших випадках можна користуватися спеціально обробленою для довговічності дерев'яною рейкою, але навряд чи це буде дешевше. До того ж гіпсокартонна оцинковка зручна в плані підбору гіпсокартонних кріплень і інструменту.

Обрешітку робляють впоперек покриття: при горизонтальному розташуванні сайдинга - вертикально, а при вертикальному розташуванні - горизонтально. Відстань - через кожні 40 см (або інакше, з урахуванням фірмової перфорації під кріплення), але спочатку зручніше закріпити елементи кріплення кутів і прорізів - особливо ретельно їх закріплюють в вітряної місцевості. При монтажі капелюшок шурупа не докручують на 1-1,5 мм до панелі (при перекрутці включають реверс), а між сайдинговими панелями залишають зазор: влітку 5 мм, взимку 10 мм. Кріплення розташовують по центру кріпильного отвори. Монтаж панелей ведуть знизу вгору, від центру в сторони.

Оздоблення, в більшості випадків, виготовляється з вінілу, високою якістю і довговічністю володіє цокольний сайдинг з композиційних матеріалів, типу ничих, металлосайдинг - не дорогий і довговічний. Для кріплення на цегляну стіну використовують дюбеля швидкого монтажу, на м'які матеріали - саморізи по дереву, для піноблоків краще використовувати спеціальні дюбелі. Діаметр капелюшка кріплення - не менше 8 мм. Інструмент, який знадобиться для розмітки, контролю: схил, рівень, рулетку і маркер. Можна використовувати малярний трасуючий шнур (його натягують по мітках, відтягнувши, вдаряють по стіні, отримуючи мітку). Для монтажу використовують болгарку, кернер, шуруповерт.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1607 | Додав: abel | Теги: Сайдинг, Обшиваємо сайдингом, Обшиваємо будинок сайдингом, монтаж сайдингу своїми руками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]