22:57
Обстановка дитячої кімнати


У багатьох сім'ях дитина до п'ятирічного віку живе в кімнаті батьків, а потім переходить у власну кімнату. До цього часу потрібно підготувати обстановку дитячої кімнати для вашої дитини.

Обстановка дитячої кімнати повинна бути світлою, і не обов'язково великого розміру. Меблі можна розставити як завгодно, але письмовий або комп'ютерний стіл повинен знаходитися біля вікна, щоб дитині було комфортно при читанні і малюванні. Висота столу повинна бути зручною для вашої дитини, щоб регулювати висоту можна придбати стіл з ніжками, що висуваються.

Спальне місце має велике значення в житті дитини. Це може бути кушетка або ліжко. Сьогодні для обстановки дитячої кімнати, є різноманітний асортимент меблів для дітей, однак, найчастіше вибирають кушетки. Зазвичай кушетка складається з дерев'яного каркаса і матраца. Щоб заощадити місце, можна зробити двох'ярусну кушетку, також такий варіант підійде для багатодітних сімей та дитячої кімнати для малюка.

Неправильно підібраний матрац може сприяти викривлення хребта у дитини. Купуючи матрац, зверніть увагу на його якість: при стисненні він не повинен сильно деформуватися.

В обстановці дитячої кімнати також можуть бути підвісні полиці для книг та іграшок, шафи для зберігання одягу. Купувати чи не купувати додаткові меблі залежить від матеріальних можливостей батьків. Якщо у вас є можливість купити меблі, то вибирайте невеликі, світлі меблі, які не будуть захаращувати кімнату. Психологи стверджують, що в захаращеній непотрібними предметами кімнаті виростає замкнута, невпевнена людиина.

Дуже важливо правильно підібрати і пофарбувати стіни в потрібний колір для дитячої кімнати. Червоний колір збуджує психіку дитини, викликає головні болі, можуть початися нічні кошмари. Синій колір викликає втому і депресію. Постарайтеся використовувати синій колір як можна менше. Зелений колір нормалізує кров'яний тиск, стабілізує пульс, допомагає концентрувати увагу, збільшує гостроту зору.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 2753 | Додав: admin | Теги: дитяча кімната, обстановка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]