13:25
Оцінка нерухомості: чому вона важлива

Сфера нерухомості - одна з найбільш затребуваних на даний момент. Об'єкти нерухомості підлягають постійним юридичним процесам: купівля, продаж, оренда, кредитування, дарування і так далі. Відповідно до чинного українського законодавства, всі об'єкти нерухомості, над якими здійснюються юридичні процедури, підлягають процедурі оцінювання. Оцінка нерухомості - це юридична процедура, яка встановлює реальну ринкову вартість нерухомого майна, яка актуальна на даний момент, з метою подальшого використання об'єкта в різних цілях, у тому числі і комерційних.

Експертна оцінка нерухомості - дуже затребувана на сьогоднішній день. Це обумовлено тим, що тільки за допомогою оцінювання можна встановити найактуальнішу вартість житлових приміщень, будівель і споруд, а також будь-яких приміщень нежитлового фонду. Дана процедура регламентована чинним законодавством України. Оцінка здійснюється сертифікованими фахівцями. Досвід і професіоналізм, яких підтверджено сертифікатом. Цей сертифікат є не тільки підтвердженням високого професіоналізму фахівців, але і дає право здійснювати оціночну діяльність. Української законодавчою базою визначені правил, норми і принципи проведення експертизи. Також українськими законами визначено, що оцінювання нерухомості є обов'язковою процедурою при укладанні угод з рухомим або нерухомим майном. Іншими словами, якщо нерухомий об'єкт не буде оцінено, то нотаріус не матиме права оформити угоду купівлі-продажу.

Варто зазначити, що при встановленні актуальної ринкової вартості об'єкта нерухомого майна враховуються такі чинники: загальна площа об'єкта, місце розташування, планування приміщення, розвиненість району, віддаленість від основних центрів інфраструктури, загальний стан будинку, поверховість (якщо даний об'єкт - квартира).

Оцінка нерухомості необхідна у випадку, якщо: оформляється договір купівлі-продажу, оформляється спадщина або дарування, при оформленні іпотеки або приватизації, при розділі майна, у випадку, якщо потрібно визначити величину збитку приватній або колективній власності. При організації оціночного процесу використовуються такі методи: порівняльний (метод, при якому порівнюються аналогічні об'єкти), дохідний (метод визначення вартості об'єкта у випадку його продажу), витратний (даний метод базується на визначенні суми, яка може бути витрачена на будівництво такого ж об'єкта).

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1883 | Додав: admin | Теги: оцінка нерухомості | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]