17:47
Огляд найдовших будівель Москви

 У старовину в довгих будинках воліли жити вікінги, давні германці, кельти і індіанці Північної Америки. Як не дивно, довгі будинки, що будувалися за радянської влади, в чомусь ці стародавні будови нагадують - їхніми коридорами блукає привид комунізму з його тугою за первісно-общинним ладом, пише wmr1000, публікуючи огляд п'яти самих довгих будинків Москви.

1. "Бастилія". Експериментальний житловий будинок для працівників заводу "Трансмаш" ("Бастилія", "Китайська стіна")

Формально це кілька будинків, що будувалися по черзі і мають різні адреси. Разом вони складаються в одну довгу будівлю, яка захищала район Відрадне від діяльності Інституту високовольтних випробувань (на його місці тепер електропідстанція). На стіні останнього, 16-го, корпусу висить панно з зображенням птаха, схожого на одуда - мабуть, він якось пов'язаний з гербом району. Якщо вважати його цілком - це найдовша будівля в Москві, довжина по фасаду становить близько 1100 метрів.

2. "Гранд-Парк"

Будинок дугоподібної форми поряд з Ходинським полем, один з улюблених проектів Юрія Лужкова. Замислювався як ідеальне "місто в місті", проте мешканці задоволені не всім - скаржаться на стан здаваних квартир і збирають мітинги з вимогою облаштувати парк. Довжина будинку - 775 метрів.

3. НІЦЕВТ

Будівля побудована для Науково-дослідного центру електронної обчислювальної техніки. Раніше, коли тут розробляли радянські суперкомп'ютери, співробітники їздили від кабінету до кабінету на велосипедах. Зараз велика частина площ здається в оренду, а знамениті довгі коридори перегороджені. Довжина будівлі - 717 метрів.

4. "Дом-флейта"

Восьмиповерховий житловий будинок прозваний флейтою тому, що виступаючі з північного боку сходові клітки зверху схожі на клапани. Це єдина на момент споруди будівля в Зеленограді, для якої був розроблений індивідуальний проект, що включав, серед іншого, створення восьми двоповерхових квартир для багатодітних сімей. Довжина - 516 метрів.

5. "Титанік" ("Будинок-корабель")

Головний виконроб до будівлі цього будинку мав справу виключно з атомними реакторами і "Будинок-корабель" будував так, немов готувався до ядерної війни: шестиміліметрове скло, бетон, який не брала жодна дрель. А ось конструктори начудили, спроектувавши таку систему водопостачання, при якій мешканці могли випадково перекривати воду один одному. Під самим дахом теж є двоповерхові квартири. Довжина будівлі - 376 метрів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 2173 | Додав: adminA | Теги: Москва, Титанік (Будинок-корабель) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]