20:00
Ольга Слуцкер виграла у екс-чоловіка битву за розкішний лондонський будинок


Російський олігарх Володимир Слуцкер остаточно програв судову битву за лондонський особняк вартістю понад 60 млн доларів своїй колишній дружині Ользі Слуцкер

Бізнесмен вимагав половину прав на будинок, куплений подружжям, за його словами, у 2000 році через офшорний довірчий фонд на Кайманових островах. Будівля розташована на одній з найдорожчих вулиць Лондона - Болтонс в Південному Кенсінгтоні, пише The Daily Mail.

Особняк обійшовся подружжю в 6 млн фунтів стерлінгів. Ще 1,5 млн фунтів пішло на перетворення будинку з чотирма елітними апартаментами в розкішний сімейний будинок. Протягом наступних років вартість житла значно зросла. А після розлучення Ольги та Володимира в 2009 році почалася затяжна судова тяганина за нерухомість. У підсумку Високий суд Лондона встав на бік екс-дружини підприємця.

Як повідомлялося, будинок був куплений на імя Ольги Слуцкер, коли вона захотіла перевести в Лондон їх 14-річного сина Мішу, щоб дати йому англійську освіту. Раніше суд зазначав, що, можливо, бізнесмен Слуцкер з причин політичного характеру не захотів оформляти будинок на своє ім'я. Сьогодні ж у висновку Високого суду підкреслюється, що супербагаті повинні нести відповідальність, раз вони прийняли рішення володіти своїми будинками через офшорні трести.

Слуцкер жила в цьому будинку з сином, а чоловік був там частим гостем - до того як відносини в парі зіпсувалися, і справа пішла до розлучення.

Багатомільйонний особняк - аж ніяк не єдиний предмет спору Слуцкер. Торік також було вирішено долю колекції творів мистецтва, на яку претендувала Ольга Слуцкер. В кінці серпня Пресненський суд Москви, що розбирав справу про розділ майна, ухвалив залишити їй більшу частину колекції загальною вартістю в 30 мільйонів доларів. Ользі суд залишив квартири на Страсному бульварі і в Спасоналівковському провулку, квартиру в Санкт-Петербурзі, дві машини, акції, картини Енді Уорхола "Дев'ять кольорових Мерилін", "Чотири Мони Лізи", 11 його картин з так званої дитячої серії та інші твори мистецтва , повідомляло РАПСІ.

Найбільш серйозний судовий розгляд між екс-подружжям стосувався опіки над двома спільними дітьми. У березні 2010 року Пресненський суд Москви ухвалив залишити їх з батьком. Ольга Слуцкер подавала апеляцію, потім від неї відмовлялася заради "психологічного здоров'я дітей", проте пізніше процес був відновлений. Хорошевський суд столиці у травні 2011 року виніс постанову про те, що син і дочка Слуцкер повинні залишитися з матір'ю, що пізніше підтвердив Мосміськсуд. Однак наприкінці року суд Тель-Авіва - діти екс-подружжя, за деякими даними, живуть в Ізраїлі - почав судові слухання все з того ж питання. Тоді було зачитано звернення 13-річного сина і восьмирічної дочки Слуцкер про те, що вони просять ізраїльське правосуддя захистити їх права і залишити жити з батьком.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1805 | Додав: adminA | Теги: Ольга Слуцкер, лондонський будинок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]