00:11
Опалювальні котли для дачі: газовий настінний котел

газовий настінний котел Газові котли опалення є теплообмінниками, які передають енергію, одержувану за рахунок згоряння палива (природного газу), теплоносія (воді). Залежно від виду теплоносія на виході, це побутове обладнання можна розділити на парові котли, які нагрівають робочу рідину до стану пари, і, ширше використання, водогрійні, в яких вода залишається в рідкому стані на виході з котла. Завдяки високій потужності газових котлів опалення (понад 10 кВт) їх використовують для обігріву квартир, будинків, котеджів, а також для забезпечення житла гарячим водопостачанням.

За типом кріплення розрізняють настінні котли та підлогові. Всі моделі настінних котлів займають набагато менше місця, коштують дешевше, ніж обладнання для підлогового типу, ви можете порівняти характеристики котлів, подивитися їх габарити і ціни. Газовий настінний котел відрізняється компактністю та простотою монтажу. Він складається з теплообмінника, атмосферного пальника та блоку керування. Крім того, в його конструкцію входять розширювальний бак, циркуляційний насос та інші атрибути (манометри та ін.). Зазвичай це двоконтурні котли великої потужності, призначені як для опалення приміщення, так і для отримання в проточному режимі гарячої води.

У газових котлах опалення підлогового типу, які за розмірами є більшими за настінні моделі, застосовують не тільки атмосферні, а й вентиляторні пальники. Використання атмосферних пальників робить це обладнання дешевшим і безшумнішим. Однак, моделі для підлоги, оснащені вентиляторними пальниками, мають більш високий ККД. Управління двоконтурними котлами здійснюється блоком автоматики, що контролює роботу пальників, що підтримує задану температуру теплоносія.

газовий настінний котел

До основних переваг настінної моделі можна віднести високу потужність та безпеку експлуатації. Це забезпечується автоматичною системою контролю подачі газу, що перекриває газопровід у випадках падіння тиску або відсутності газу в мережі. Завдяки цьому немає необхідності здійснювати постійний контроль за подачею палива на пальник, за всім процесом стежить автоматика, що також є великою перевагою.

І, нарешті, газовим котлам опалення поступаються навіть електричні котли, які за всіх своїх переваг, набагато дорожчі в експлуатації, тому що магістральний газ набагато дешевше, ніж електрична енергія.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 276 | Додав: admin | Теги: опалювальний, дача, котел | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]