14:27
Опубліковано поправки до Житлового і Податкового кодексів з капремонту в багатоквартирних будинках

Власники житла в багатоквартирних будинках повинні звикати до думки, що турбота про капітальний ремонт скоро повністю ляже на їхні плечі. Відповідні поправки до Житлового і Податкового кодексів публікує під Новий рік "Российская газета".

В останні роки держава в особі Фонду сприяння реформуванню ЖКГ активно допомагала громадянам у капремонту та переселення з аварійного житла. Однак його діяльність починає поступово згортатися. Він буде існувати ще три роки, але основні гроші - 126 мільярдів рублів з 159 планується направити на розселення з аварійного житла. 15000000000 підуть на фінансування регіональних програм модернізації інфраструктури і 18 мільярдів - на капремонт. Разом з тим фонд не вирішив і не вирішить всіх проблем, тим більше що будь-яке житло рано чи пізно потребує ремонту, вважають чиновники. Тому вирішено було розробити механізми, які дозволять вирішувати цю проблему в майбутньому, а саме - регіональні системи капремонту багатоквартирних будинків.

Для створення гарантованого джерела фінансування витрат, пов'язаних з проведенням капітальних ремонтів, закон передбачає введення обов'язкової щомісячної плати за капітальний ремонт, що сплачується усіма власниками приміщень у багатоквартирних будинках. Порядок встановлення розміру плати за капремонт та порядок визначення мінімального і максимального розміру плати визначає федеральний уряд. Влади суб'єктів РФ будуть визначати максимальний і мінімальний розмір плати, а безпосередній розмір плати в межах цієї вилки призначить муніципалітет.

Влада суб'єктів може створити централізовану систему акумуляції накопичень на капремонт спільного майна, сформовану за рахунок щомісячної плати багатоквартирних будинків в рамках певної території (наприклад, одного муніципального утворення). Може бути також передбачена децентралізована система, коли накопичення коштів здійснюється на окремих банківських рахунках, що відкриваються керуючими організаціями і товариствами власників житла.

Закон також вносить поправки до Податкового кодексу. Суть їх у тому, що в податкову базу не включаються гроші, отримані керуючими організаціями, товариствами власників житла, житловими кооперативами, призначені для капітального ремонту загального майна в багатоквартирних будинках, передає "РГ".

Нагадаємо, передбачається, що щомісячні внески власники житла почнуть платити з середини 2014 року. За розрахунками експертів, платіж за 1 квадратний метр в місяць складе від 1 до 12 рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1850 | Додав: adminA | Теги: багатоквартирних будинках | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]