21:53
Особливості блок-хауса
Блок-хаус - це облицювальний матеріал, як правило, застосовується для обробки каркасних будинків. Він представлений у вигляді обшивальною дошки з опуклою фронтальною і плоскою задньою стороною, на ребрах якої знаходяться стикувальні елементи - шипи і пази.

Стіни, оброблені даним матеріалом, імітують своїм зовнішнім виглядом дерев'яний зруб. Крім того, сьогодні багато виробників випускають подібну обшивку "під брус", хоча її не називають блок-хаусом, однак технології виробництва та їхні матеріал ідентичні. Різницю видно лише зовні: обшивка "під брус" відрізняється плоскими поверхнями з усіх боків.

В якості сировинного матеріалу для виготовлення блок-хауса, як правило, застосовують деревину хвойних порід дерев: кедра, ялини, модрини, сосни. Для створення великих видів матеріалу найчастіше використовують модрину.

Перевагою хвойних дерев вважається те, що при зростанні вони випускають смолу, яка утворює натуральну гідроізоляцію і збільшує термін експлуатації готового блок-хауса.

Область використання блок-хауса

Як і інші матеріали для оздоблення, блок-хаус можна застосовувати для обшивки внутрішніх і зовнішніх стін веранд, саун, будинків, альтанок, бань. Для здійснення зовнішніх робіт, як правило, застосовують великі види, наприклад, рельєфні дошки, перетин яких становить 180×46 мм. Перед зовнішнім монтажем матеріалу бажано створити обрешітку, яка збільшить термін служби і міцність панелей.

Облицьований будинок зовні сильно нагадує повноцінний зруб з дерева. Навіть недосвідчений глядач не зможе знайти будь-які відмінності між даними спорудами.
При внутрішньому облицюванні приміщення блок-хауса зазвичай не потрібно проводити додаткову обробку. При цьому він утворює прекрасне рельєфне покриття, а також видає тонкий аромат смоли, що створює в оселі затишну атмосферу дерев'яної будови. Невеликий блок-хаус рекомендується використовувати для внутрішніх робіт, оскільки він значною мірою допомагає заощадити простір усередині приміщення.

Підбираємо блок-хаус для облицювання будинку

Даний матеріал надходить у продаж в упаковках з термоусадочної плівки (зазвичай по 2-3 штуки). На його вибір впливають деякі фактори, серед яких можна відзначити ширину, товщину і довжину дошки, а також породу дерева, з якої виконано виріб, і наявність сучків. Ширина блок-хауса становить 90-180 мм, товщина - 20-46 мм, а довжина - 2000-6000 мм.

Більше того, блок-хаус також розрізняють за якістю: класу А, В, АВ і С. У матеріалі класу А дозволяється наявність міцних сучків з невеликими ушкодженнями, смоляних кишень, здорових сучків, червоточини довжиною до 500 мм на 1 погонний метр і завширшки не більше 3 мм. Виріб класу В передбачає присутність темних здорових сучків розміром до 45 мм, неврослих відростків розміром не більше 65 мм, а також тріщин, товщина яких становить до 1 мм, загальна площа яких не перевищує четверту частину площі матеріалу. Більше того, клас В дозволяє наявність смоляних кишень і проточин, ширина яких становить не більше 8 мм.

Досить часто у продажу можна знайти блок-хаус комбінованого класу АВ, який може мати дефекти даних видів. Виріб класу С вважається найнижчим, оскільки він має значно більше вад.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 2541 | Додав: admin | Теги: особливості блок-хауса | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]