11:36
Особливості правильної установки ліфта в будинку

Ми не можемо уявити собі сучасний світ без ліфтів. Мегаполіси буквально заполонили багатоповерхові новобудови і хмарочоси, тому ліфти в них просто необхідні, а як інакше ви доберетеся, наприклад, на 30-й або 40-й поверх? Від правильної установки ліфта залежить не тільки його належна робота, але і безпека пасажирів. Отже, яким же повинен бути правильний монтаж ліфта?

У першу чергу, необхідно зазначити, що довіряти установку ліфта і всіх його конструкцій необхідно професіоналам, досвідченим і висококваліфікованим монтажникам. У процесі установки ліфта проводиться величезна кількість різноманітних робіт: зварювальні, будівельні, електромонтажні, слюсарні та інші. По-друге, згадаємо про основні труднощі в монтажу ліфтів: поряд з великою масою встановленого обладнання, об'ємними габаритами, необхідно дотримуватися максимальну точність і акуратність у всіх вимірах при його установці. Тому при монтажі повинна застосовуватися сучасна техніка та вимірювальна апаратура.

Перш, ніж встановлювати ліфт або ескалатор, необхідно чітко розуміти, скільки місця для всієї конструкції можна виділити. Існує кілька методів монтажу. Послідовна установка ліфта передбачає складання його конструкції з певних елементів прямо на місці. Цей вид монтажу - основний, його застосовують зазвичай при перевстановленні старих ліфтів, на його основі будуються два наступні методи.

Тюбінговий метод, яким встановлюються пасажирські ліфти, являє собою спочатку будівництво шахти - з окремих залізобетонних блоків. Вони виготовляються з урахуванням всіх розмірів шахти і безпосередньо ліфта. І, нарешті, укрупнені блоки відносяться до третього методу ліфтової установки. Такі блоки являють собою великі готові елементи конструкції, наприклад, повністю обладнану кабіну або ж підйомну лебідку з рамою, і поставляються на місце установки підйомним краном.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1263 | Додав: abel | Теги: встановлення ліфта в будинку, встановлення ліфта, правильна установка ліфта в будинку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]