18:40
Особливості застосування та різновиди інструментів для саду

В наш час, коли в результаті божевільної урбанізації більшість жителів нашої планети виявилися в залізних лещатах величезних мегаполісів, іноді просто необхідно вирватися на природу, посидіти на березі річки, попрацювати в своє задоволення на своїй присадибній ділянці.

Тим часом, для багатьох в нашій країні дача і заміський будиночок є не тільки, і не стільки, місцем відпочинку, скільки місцем для застосування своїх талантів в області догляду за тими чи іншими рослинами деревами та чагарниками. Величезну допомогу їм у цьому складає спеціальний інструмент для саду.

Так як, в основному, ділянки у наших співгромадян відносно невеликі, то більшість робіт на них виконується вручну. Звідси і те величезне значення, яке відіграє вибір правильного інвентарю. Номенклатура садового інструменту просто вражає своїм різноманіттям. У будь-якому спеціалізованому магазині будь-якому клієнту готові запропонувати на вибір далеко не один різновид того чи іншого інструменту. У той же час, покупцеві не можна забувати про основні особливості садового інвентарю, щоб робота приносила йому лише задоволення.

Так, наприклад, основним інструментом для обрізання гілок або пагонів рослин є секатор. Вибираючи ту чи іншу модель, в першу чергу, необхідно звернути увагу на ручку, яка повинна бути прогумована. В іншому випадку від довгої роботи на руках будуть утворюватися пухирі, що переходять згодом в мозолі.

$IMAGE2-left$ Головне в секаторі - зручність. Він повинен розташовуватися в руці таким чином, щоб не створювати дискомфорту. При цьому необхідно звернути увагу на те, щоб леза щільно прилягали один до одного, інакше гілки будуть не зрізати, а згинатися.

Досить часто садівники не можуть впоратися за допомогою секатора або дротяні з великими гілками, наприклад на даху, тоді їм на допомогу приходить спеціальна садова ножівка. Ці ножівки відрізняються, головним чином, своїми розмірами, проте в господарстві потрібно мати, як мінімум, дві таких пилки.

Головна відмінність садової ножівки від звичайної, яку використовують теслярі, полягає у вигнутій формі полотна і в тому, що зуби пилки знаходяться під нахилом до цього полотна. Все це зроблено для того, щоб було зручніше обрізати великі гілки, не боячись при цьому зламати або викривити полотно ножівки.

Справжній інвентар для саду можна уявити собі без спеціальних садових ножів. Цей інструмент необхідний для того щоб зрізати непотрібні або сухі пагони і гілки, а також для здійснення щеплення рослин.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 598 | Додав: admin | Теги: сад, інструмент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]