21:56
ОСП: переваги та сфери застосування. Вентиляція і кондиціювання

Орієнтовано-стружкова плита (ОСП) - це сучасний будівельний універсальний матеріал, який складається з трьох шарів подовженої тріски хвойних порід деревини, покритої різними захисними речовинами і складами.

Особливістю такої плити є те, що тріска розташовується перпендикулярно до трісок попереднього шару, за рахунок чого досягається висока механічна міцність і можливість використання плит в різних будівельних сферах. Виробляється матеріал шляхом пресування при високій температурі і при використанні водостійких смол. Таким чином, матеріал на 90% складається з деревини, тому його з повною впевненістю можна назвати екологічно чистим.

Основними перевагами плит є механічна міцність, завдяки якій вони можуть витримати навіть досить сильні землетруси, стійкість до руйнівного впливу зовнішнього середовища (тому вони можуть бути застосовані навіть при зовнішніх роботах, суттєво підвищуючи рівень теплоізоляції будівель), простота обробки і підвищення рівня звукоізоляції.

У будівельній сфері матеріал найчастіше застосовується при спорудженні покрівель та підлог. При спорудженні дахів він примітний тим, що за його допомогою можна створити цілісне і вологостійке покриття, яке може прослужити тривалий період. Якщо говорити про підлоги, то ОСП дозволяє за максимально короткий термін і з мінімальними витратами праці вирівняти підлогове покриття перед фінішною обробкою. Цей метод значно простіший в порівнянні з застосуванням цементно-піщаної стяжки.

Також ОСП часто застосовується для обшивки стін із зовнішнього боку для підвищення рівня теплоізоляції та їх вирівнювання перед фінішною обробкою.

Завдяки універсальності і відмінним споживчими характеристиками ОСП на сьогоднішній день є одним з найбільш популярних і затребуваних будівельних матеріалів, який широко застосовується при будівництві. Тому його популярність значно зростає з року в рік.

Вентиляція і кондиціювання

Одна з особливостей будинку, в якому приємно знаходитися - чисте, свіже повітря. Дихати на повні груди можна тільки там, де постійно здійснюється циркуляція повітря. Розкрите вікно вирішує питання з духотою, проте в будинку завжди є приміщення, де доводиться вживати більш радикальні дії.

Найбільш проблемними в цьому плані приміщеннями є кімнати, в яких в надмірній кількості виділяється волога і сильні запахи, а кисень, навпаки, посилено поглинається.

Для того щоб зберігалася комфортна атмосфера в приміщеннях, необхідні витяжки, причому оптимальним варіантом є наявність не одного, а декількох пристроїв для вентиляції повітря, розташованих на деякій відстані один від одного. Витяжки, які встановлюються в кухонних приміщеннях, досить непрактичні, оскільки фільтр, який здійснює очищення повітря, швидко засмічується.

Для нормального функціонування він повинен постійно піддаватися очищенню, а подібне обслуговування вимагає часу і сил. В якості додаткового пристрою для вентиляції часто використовуються різні клапани та отвори, як правило, невеликого розміру. Через них повітря за рахунок різниці температур і вологості надходить з вулиці в приміщення і навпаки. Перевагою такої місцевої вентиляції є невелика вартість, однак і ефективність їх невелика.

Поліпшеним варіантом подачі повітря є моноблочна припливна установка. Вона дозволяє вирішити відразу кілька завдань. Повітря надходить у приміщення більш інтенсивно, ніж це відбувається при природній циркуляції повітря. Попутно проводиться його очищення і підігрівання до потрібної температури. За допомогою установки можна забезпечити вентиляцію і звичайних кімнат, і приміщень, які потребують частого провітрювання - кухні, санвузли, ванні кімнати.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1661 | Додав: admin | Теги: вентиляція, кондиціювання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]