01:20
Оздоблювальні роботи у ванній кімнаті

Ремонт - це завжди багато роботи, грошей і головного болю. Якщо ви дуже зайнята людина, простіше дати грошей будівельникам, і вони швидко зроблять все за вас. Однак якщо ви обмежені у фінансах, та й не дуже любите довіряти красу свого житла чужим людям ремонтом можна зайнятися і самому.

Одним з видів ремонтних робіт, які під силу навіть не найдосвідченішим будівельникам є оздоблювальні роботи. Не потрібно багато знань і майстерності, однак початковий рівень умінь повинен бути.

Сьогодні ми поговоримо про ванні кімнати. Вони зазвичай бувають невеликих розмірів, а тому часто бувають складнощі з установкою сантехніки. І так, ви зайшли у ванну, перед вами голі стіни, з чого ж розпочати? Починають завжди з підлоги. Ретельно прибираємо сміття, миємо поверхню і наносимо ґрунтовку. Далі йде черга гідроізоляції, її наносять на ґрунтовку. Пам'ятайте - гідроізоляція у ванній є обов'язковою, так як гідроізоляційний шар витримує досить великий тиск води, і в разі пошкодження трубопроводів сусіди знизу не пред'являть вам рахунок за ремонт квартири.

Далі вирівнюємо підлогу. Найбільш простим способом буде зробити цементну стяжку. Існує також безліч інших способів. Всі розглядати не будемо, однак дуже цікавим є заливка підлоги спеціальною сумішшю. При цьому сама підлога практично ідеально вирівнюється. Однак такий спосіб може зайняти у вас близько тижня, поки висохне залита суміш. Будь-який досвідчений будівельник порадить зробити стяжку.

Далі те ж саме робимо зі стінами. Як рівняти стіни можна подивитися в іншій статті сайту zhytlonews.com. Ґрунтовка підійде звичайнісінька, для внутрішніх оздоблювальних робіт. Але перед тим як починати класти плитку потрібно визначитися і встановити сантехніку. Далі переходимо на кладку. Кладка це дуже відповідальний процес, і потребує деяких навичок. Найкраще попросити когось, хто вміє вам показати, як правильно класти плитку. Якщо такої можливості немає, то дотримуйтеся наших основних порад.

Плитку потрібно класти з кута, починаємо з другого ряду, при цьому все ретельно переміряти і вирівнюємо рівнем. Розчин простіше всього наносити спеціальним шпателем - зубчастим. Щоб шви були рівними, використовуйте пластикові хрестики. Їх можна знайти в будь-якому будівельному магазині. Надлишки розчину потрібно відразу ж прибирати, так як потім, коли розчин висохне, це зробити буде дуже важко. На підлогу плитку кладемо так само. Під час її кладки ви побачите, навіщо був залишений цокольний ряд. Через добу затираємо шви, все миємо і насолоджуємося роботою.

Приємного Вам ремонту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1568 | Додав: abel | Теги: ґрунтовка, оздоблення ванної кімнати, Оздоблювальні роботи у ванній кімна, грунтовка, Як рівняти стіни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]