17:24
Під площами Москви з'являться "офіси на годину", як в Сеулі


Під Пушкінською площею в центрі столиці може з'явитися мережа офісних переговорних, які москвичі будуть орендувати на час, щоб провести ділову зустріч. Про це "Вістям" розповів головний інженер НИиПИ Генплану Москви Михайло Крейстмен. Ця пропозиція буде включена в концепцію освоєння підземного простору столиці, яку на замовлення міської влади готує інститут.

За словами Крейстмена, під Пушкінською площею буде побудовано кілька пілотних "офісів на годину". Якщо переговорні будуть користуватися попитом, такі площадки можуть з'явитися майже під кожною міською площею.

"Підземні" офіси на годину "є, приміром, у Сеулі, - розповів Михайло Крейстмен. - І там вони популярні. Як правило, при них є кафе, щоб під час ділової зустрічі можна було перекусити".

Як розповів Михайло Крейстмен, НИиПИ Генплану запропонує створити під Пушкінською площею суспільний простір з кінотеатрами, кафе, нічними клубами, майданчиками для зустрічей і фонтанами.

"Три станції метро -" Пушкінська "," Чеховська "і" Тверська "- з'єднані між собою довгими підземними коридорами, - говорить експерт. - Цей простір можна зробити суцільним. При московському кліматі підземні території стануть місцем зустрічей і відпочинку для городян і гостей столиці ".

Нагадаємо, що в 2010 році проект підземного багатофункціонального комплексу під Пушкінською площею розробили торгово-дозвільний центр "Тверський" і турецька компанія MNG Holding. Його площа повинна була скласти 90 тисяч кв. метрів. Він являв собою вулицю, об'єднуючу вестибюлі станцій метро "Чеховська", "Тверська" і "Пушкінська" в один підземний простір. У комплексі повинні були розташуватися торгові зони, роллердром, виставковий зал, боулінг, більярдний центр, пункти громадського харчування і парковка на тисячу автомобілів. "Проект не був затверджений міською владою. Торгового центру тут не буде", - заявив у листопаді сам Сергій Собянін.

Координатор Громадської коаліції на захист Москви і депутат муніципальних зборів Пресненського району Олена Ткач заявила, що суспільство знову "стане на захист Пушкінській площі, як зробило це в 2010 році". На її думку, реалізація подібного проекту посилить і дорожню ситуацію, оскільки приверне в центр міста ще більше автомобілів, ніж зараз.

"Навряд чи люди будуть приїжджати на ділові зустрічі на метро", - зазначила Олена Ткач.

Кафе і нічні клуби теж під землю

Екс-глава НИиПИ Генплану Сергій Ткаченко позитивно оцінив ідею будівництва під центром Москви кафе, нічних клубів і площ з фонтанами.

"Кафе і закусочні, які розташовані на поверхні, завжди переповнені, так що під землею вони зайвими не будуть, - говорить Сергій Ткаченко. - А якщо під землею відкриється нічний клуб, він не буде заважати місцевим жителям, так як на поверхні шуму буде не чутно. Що б там не розмістили, краще освоювати простори під землею, ніж перші поверхи в центрі, які і так використовуються по максимуму ", - відзначає експерт.

Нагадаємо, що сучасні плани і проекти з освоєння підземного простору Москви - створення "міста-двійника" - існують вже багато років. До кризи передбачалося, що програма будівництва підземного міста буде реалізована в два етапи: у 2009 - 2010 роках планувалося розробити нормативно-правову базу і всю проектну документацію, а з 2011 року будівельники повинні були почати освоєння площадок. Після 2008-го проекти були заморожені, але тепер місто знову з ентузіазмом береться за їх реалізацію.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1710 | Додав: adminA | Теги: Москва, Пушкінська площа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]