18:19
Підготовка підлоги під укладку ламінату

Обробка підлоги ламінатом, по суті, не є справою тривалою і особливо складною. Набагато більше складнощів вимагає підготовка підстави. Отже, давайте розглянемо деякі заходи, які потрібно вжити для виготовлення якісної основи.

Ламінат укладають тільки на підкладку, яка встановлюється на чорнову стяжку. Всі елементи обробки укладаються за допомогою спеціально виготовлених на торцях дощок пазів і гребенів. Даний метод кріплення дозволяє отримати практично монолітне і міцне покриття. Однак ця міцність безпосередньо залежить від рівності підстави. Якщо воно містить навіть незначні дефекти, при експлуатації покриття буде давати тріщини і ламатися.

Обробка підлоги за деякий час може перетворитися до набору не зв'язкових дощок. Величина допустимих перепадів не повинна бути більше двох міліметрів на один метр. Якщо перепади становлять не більше 20 міліметрів, можна з успіхом застосовувати самовирівнюючі суміші. При більш високих перепадах самонівелюються суміші потрібно заливати поверх бетонної стяжки.

У випадку, коли перепади складають висоту близько 10 сантиметрів, підлоги вирівнюють із застосуванням лаг або методом сухої стяжки. Перед тим як заливати суміш стяжки підлоги або плити необхідно ретельно проґрунтувати.

Готувати піщано-цементну суміш необхідно невеликими порціями, які з'єднують за допомогою голчастого валика. Щоб приготувати бетонну суміш необхідно використовувати цемент марки 400, не нижче. Заливають заливку по заздалегідь встановленим маякам. Оздоблення підлоги здійснюється на розчин, який повністю набрав міцність.

Суху стяжку споруджують поверх гідроізоляції. До сухого методу відносять виготовлення підлог по лагам, установку фанери на регульовані втулки і суху засипку керамзитом, поверх якого встановлюється листовий матеріал. Наприклад, листи ОСБ.

І головне, яким би методом не проводилося вирівнювання підлоги, укладати ламінат необхідно тільки на основу.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1719 | Додав: abel | Теги: ламінат, Обробка підлоги ламінатом, підготовка основи для ламінату, основа для ламіната, укладка ламінату | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]