17:21
Підходимо до вибору перфоратора вірно

Ремонт в панельному будинку, де несучі стіни виконані з залізобетону, і навіть в цегляному - досить складне завдання без сучасного електроінструменту. Втім, ручний інструмент також як і раніше користується популярністю.

Дрель або перфоратор

Дрель, що залишилася від дерев'яного домобудівництва, набула широкого поширення, але вже давно поступається перфоратору в свердлінні твердих поверхонь. Конкурент виграє за рахунок ударної потужності.

Обидва інструменти можна порівняти, але вони далеко не ідентичні. Перфоратор більш універсальний і ефективний. Бурити і руйнувати - ось його основні функції щодо стін. У ньому немає механічної передачі, і довбання проводиться автоматично. Для розвитку більш потужного ударного зусилля і свердління частіше використовується пневматика. До речі, ви зможете перейшовши за посиланням https://dewalt.top/instrument-dewalt/perforatori/ вигідно придбати перфоратори онлайн.

Велика амплітуда і енергія удару дозволяють долати сильний опір посилених марок бетону, але ударна дія не завжди допустима. Для деяких видів цегли технологія свердління за допомогою перфоратора неефективна.

Режимний перфоратор дозволяє робити пази в заштукатурені поверхні. Він може виконувати функції шуруповерта або звичайної дрилі, якщо в комплекті представлені перехідники, які підходять кулачковому патрону.

Ударною силою

Виробники віддають перевагу пневматичному або електромагнітному джерелу удару. Більш поширений пневматичний інструмент. Рух поршня надає бойку силу удару, що завдається в торець бура. В альтернативному варіанті, це роблять дві електромагнітні котушки.

Патрон перфоратора служить для жорсткого закріплення і не допускає провертання свердла. У ньому спрощується заміна свердла, але скористатися дрелевими аналогами не вийде. Тому що до патрона підходять тільки насадки з хвостовиком. При замиканні патрона за допомогою пружинного механізму хвостовик насадки притискається металевими пелюстками. Розкриття пелюсток і витяг насадки здійснюється рухом спеціального кільця на корпусі патрона.

На випадок заклинювання бура в отворі конструктори передбачили захисну муфту в кінематичній системі перфоратора, завдяки чому, бур, який не провертається в патроні, не стає джерелом пошкоджень для перфоратора і самого працівника.

Вибираючи, вибирай

Промисловість представила на ринок різноманітні моделі перфораторів, які відрізняються один від одного за видами дії, принципами кріплення бура, додатковими функціональними можливостями. Однак основними критеріями вибору залишаються вага і потужність будівельного інструменту. Оскільки від двох цих характеристик залежить комплектація бурами, продуктивність і комфортність праці при бурінні.

Перфоратори, які мають вагу менше 5 кілограм, мають потужність до 1000 Вт з лімітом діаметра бура до 20 мм. Вагоміші і потужні перфоратори розраховані на розробку отворів до 50 мм в діаметрі. Для перфораторів різної потужності і ваги застосовуються різні принципи кріплення бура, що необхідно враховувати при виборі в залежності від майбутніх будівельних операцій.

Бренд виробника також має велике значення при виборі інструменту. Низька ціна китайських перфораторів може супроводжуватися і низькою якістю його окремих деталей, що може спричинити одноразове використання. Відомі європейські фірми пропонують моделі як для професійної будівельної діяльності, так і для господарського використання в домашніх умовах. Природно, вони відрізняються операційними можливостями і терміном служби.

Професіонали не протиставляють дриль перфоратору, розуміючи відмінність їхніх функціональних можливостей. Вибір покупця залежить від індивідуального підходу до оцінки майбутніх робіт з будівництва або ремонту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1073 | Додав: admin | Теги: перфоратор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]