12:31
Піролізні котли — кращий варіант для економії на системі опалення будинку

У пошуках найбільш економічної системи опалення власники заміських будинків і дач все частіше звертають увагу на піролізні котли. Уважний споживач може помітити, що ціни на котли піролізного типу завжди вищі, ніж ціни на традиційні котли. Чому ж їх вважають економічними?

Це пов'язано зі здатністю піролізних, або газогенераторних, опалювальних агрегатів функціонувати більш тривалий період всього на єдиній закладці дров. Вони здатні підтримувати процес горіння до 10, а то і 12 годин, що дозволяє власникам затопити піч на ніч, і вона до ранку буде обігрівати приміщення. Власник же дачного будиночка може в цей час спокійно насолоджуватися сном в теплі і комфорті. Відповідно, для роботи печі потрібно дров значно менше - саме в цьому і полягає економія.

Принцип роботи котлів

Піролізний котел, креслення якого передбачають наявність двох камер, розташованих одна над іншою. У першій камері, розташованій внизу, відбувається процес піролізу, або так званої сухої перегонки деревини. У камері створюються спеціальні умови, коли під дією високої температури і при недостатньому надходженні кисню дрова не горять, але обуглюються, виділяючи горючий газ. Цей газ згорає в другій камері, розташованої зверху. Спалювання газу дає набагато більшу кількість тепла, ніж при звичайному спалюванні дров.

Піролізні котли забезпечують максимальне згоряння твердого палива, що дозволяє чистити їх набагато рідше.

Для якісної роботи піролізного пристрої надзвичайно важливо, щоб дрова мали певний показник сухості. Якщо дрова виявляються сирими, ефективність роботи печі істотно знижується.

Переваги піролізних обігрівальних котлів

Отже, найголовніша перевага - тривалий період роботи на одній закладці. Крім цього, ми можемо назвати:

  • можливість регулювати інтенсивність процесу горіння палива, тим самим підвищуючи або знижуючи температуру повітря в житловому приміщенні;
  • мінімальне втручання користувача в роботу агрегату;
  • мінімальні зусилля з видалення твердих частинок від згорілого палива;
  • відсутність шкідливих продуктів згоряння, що забруднюють навколишню атмосферу;
  • забезпечення комфортного режиму підтримки тепла для дачників, які залишилися на зиму на заміській ділянці.

Народні умільці розробили моделі піролізних котлів, які можна виготовити самостійно. При бажанні креслення і схеми для створення газогенераторного пристрою можна знайти в Інтернеті.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1984 | Додав: abel | Теги: моделі піролізних котлів, вибір економного котла, вибір котла, піролізні котли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]