11:47
Питання узаконення самовільного будівництва

Питання узаконення самовільного будівництва

Більшість людей вважає, що якщо людина є власником земельної ділянки, то може забудовувати її будь-яким чином і робити з нею абсолютно все, що забажає. Але ця думка помилкова. Тому, якщо ви вирішите узаконити самобуд, то вам варто звернутися за допомогою фахівців, яких можна знайти за допомогою сайту dozvil.ua.

На жаль, це далеко не так і перш ніж що-небудь будувати, господар ділянки зобов'язаний отримати численні дозволи від різних інстанцій, а це далеко не п'ятихвилинна справа. І якщо не зробити все так, як вимагає того закон, то потім деяким доводиться передаровуватими свій недобудований особняк або залишати у спадок і т.д.

Трапляється так, що людина просто не знає про правила, які потрібно обов'язково виконати, здійснюючи будівництво котеджу. А може просто узаконити свою споруду він вирішить "коли-небудь потім". Хоча рано чи пізно завжди настає момент, коли це зробити вже просто необхідно або будинок не матиме право на існування. Ви можете дійти до висновку, що було б набагато простіше для вас не починати будівництво власного будинку, а зробити відмінний ремонт квартири.

Що можна віднести до самовільного будівництва?

До самовільного будівництва відносяться ті випадки, якщо забудовник проводить будівництво без отримання відповідного дозволу на те, без отримання актів термінів на проведення будівельних робіт, порушуючи СНіПи та ДСТУ, порушуючи правила при проектуванні чи затверджені свого проекту.

До того ж, якщо протягом експлуатації будівлі в ній проводився ремонт приміщень зі зміною внутрішньої архітектури (наприклад, установка дерев'яних вікон під нового власника), то це також слід віднести до порушення правил. У будь-якому випадку не дивлячись на те, які порушення будуть у господаря будинку, у нього виникне низка труднощів, коли він буде оформляти права власності.

До чого це може призвести?

Законом було встановлено, що для отримання прав власності на індивідуальний котедж або будинок, господар повинен принести в місцеве відділення з управління місцевим забезпеченням потрібний пакет документів і заява. Свідоцтво про право власності на видозмінену будівництво оформити буде не можна, а так же не можна буде здійснювати будь-які подальші дії з нею. Інакше господаря можуть змусити в судовому порядку привести в порядок свій будинок, як вимагають того встановлені норми і правила.

Будівництво відповідно до закону

Законодавство України вивело впорядковані дії, для громадян, які хочуть проводити будівництво на власній ділянці. Цей алгоритм включає в себе дозвіл від місцевого виконкому на початок проведення робіт. Щоб його отримати слід звернутися для початку в проектну організацію і розробити проектну документацію. Інакше можна отримати штраф, якщо вчасно це не зробити. Штраф може скласти половину тієї суми, яка пішла на ті будівельні роботи, які вже були вами проведені.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 578 | Додав: admin | Теги: самовільне, узаконення, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]