17:44
Полімерна підлога: її види та монтаж

Полімерна підлога для зовнішніх робіт - практична ідея для облаштування альтанки або тераси

Полімер відмінно зарекомендував себе в якості оздоблювального матеріалу для житлових і виробничих приміщень. Однак його можна з успіхом застосовувати і на відкритих об'єктах. Його необхідно підібрати з урахуванням експлуатаційних навантажень і умов середовища. Суміш розводять до рідкої консистенції і виливають на основу. Матеріал для укладання на відкритих об'єктах рівномірно розподіляють, після чого він твердне і утворює тонку захисну плівку на поверхні.

На будівельному ринку представлено чимало різновидів полімерних матеріалів. Однак далеко не кожен з них підійде для використання на вулиці. Для зовнішнього застосування потрібен морозостійкий матеріал, який досить еластичний, щоб витримувати температурні перепади і не розтріскуватися. Для обробки на відкритих майданчиках застосовують такі суміші:

1. поліуретанові;
2. акрил-цементні;
3. на цементі.

Поліуретанові підлоги відомі своєю еластичністю, тому вони не деформуються в результаті перепадів температур. Даний матеріал протистоїть абразивному стиранню, витримує статичні навантаження. Він нерідко застосовується для автомобільних парковок і площ хімічної промисловості. Для повного застигання потрібно мінімум 120 годин. Як правило, на відкритих об'єктах виконують покриття товщиною 2 мм. Щоб підготувати розчин оптимальної щільності, рекомендується закупити матеріал з розрахунку 1 кг на квадратний метр.

Наступний різновид - акрил-цементні склади. Вони стійкі до впливу високих температур, розчинників і кислот. Для них характерно - вміст кварцового піску, чим і пояснюється їхня підвищена зносостійкість. Для вулиці підійде склад на цементній основі. З огляду на підвищену міцність (більше 25 Мпа), він легко протистоїть найсильнішим механічних навантажень. Успішно застосовується для облаштування автомобільних парковок та виробничих площ.

Ще один різновид підлог, які іноді використовують для облаштування об'єктів на вулиці, - метилметакрилатний. Вони менш стійкі до механічних навантажень і впливу хімікатів. Однак їх можна укладати при більш низькій температурі, і на полімеризацію цього матеріалу потрібно менше часу. Тому він цілком підійде для випадків, коли покриття потрібно зробити в найкоротший термін.

Наливна підлога для зовнішніх робіт повинна володіти цілою низкою характеристик. Варто зауважити, що в залежності від місця розташування навантаження на покриття будуть відрізнятися. Наприклад, поверхня на автостоянці піддається куди більш інтенсивним механічним навантаженням, ніж майданчик поруч з альтанкою. Чим сильніше зовнішні впливи, тим міцніший і якісний матеріал потрібно вибирати.

Для наливної підлоги на вулиці дуже важливо, щоб він не ковзав. Ця вимога особливо актуальна в сезон дощів. Покриття повинно бути безпечним в експлуатації. Серед специфічних характеристик варто відзначити водонепроникність. Так як поверхня на вулиці не захищена від опадів, від цієї властивості безпосередньо залежить термін служби полімерного матеріалу. У будь-якому випадку, підлогове покриття повинно бути стійким до зносу і декоративним.

Сам хід роботи мало відрізняється від алгоритму ремонту в приміщенні. Спочатку потрібна підготовка підстави. Щоб матеріал рівно лягав, на поверхні не повинно бути вибоїн і відколів. Поверхню очищають від забруднень і залишків старої обробки. Болгаркою зчищають нерівності. Потім потрібно закрити всі наявні тріщини, для цього використовують герметик. На стадії підготовки проводять вирівнювання шляхом піскоструминної обробки та шліфування. Щоб знепилити підставу, використовують промисловий пилосос. Ретельно вирівняти поверхню потрібно і для зниження витрати дорогої полімерної суміші. Адже якщо підстава недостатньо підготовлена, товщину шару доведеться збільшувати, і вартість підлоги значно зросте.

Для кращого зчеплення поверхні з матеріалом, валиком наносять спеціальну зміцнюючу просочення. Коли склад підсох, можна переходити до самого наливу підлоги. Починати роботу слід з верхньої точки площі. Підготовлений розчин виливають на основу і розподіляють металевим шпателем з зубцями. Полімерні підлоги перевершують бетонну стяжку за технічними характеристиками і естетичністю. Щоб оформити незвичайний зовнішній вигляд, в наливні покриття додають акрилові барвники. Товщина матеріалу на вулиці може становити від 3 до 100 мм.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1111 | Додав: admin | Теги: полімерна підлога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]