15:15
Порада: як правильно вибрати заміську нерухомість?

При виборі будинку за містом необхідно враховувати відразу кілька факторів. Один з них - відстань до міста. Зрозуміло, для максимальної зручності краще розташуватися якомога ближче до міської місцевості. Далі - місце навчання, або роботи. Якщо робота або навчання (а може, відразу і те й інше), "прив'язані" до міста, то не варто вибирати нерухомість більш ніж за 30 км від мегаполісу. І то, якщо є власна машина. А якщо ні, то і 30 кілометрів - це далеко для того, щоб кожен день добиратися на роботу або в інститут на громадському транспорті.

Правда, тут є кілька мінусів - вартість житла в приміській зоні практично в два рази перевищує вартість нерухомості, розташованої в більш віддалених районах. Другий мінус - чим ближче місто, тим більше транспорту, і, відповідно, пробок. Не потрібно поспішати з вибором, якщо цього не вимагають обставини. Вивчіть околиці, можливі об'їзні шляхи, розташування інфраструктури (як мінімум аптеки та магазину). Сім разів, як кажуть, відміряй, і тільки один раз відріж. І до слова про комфорт - не завадить наявність необхідних комунікацій, хоча б на рівні газу та водогону.

Особливу увагу потрібно буде звернути на якість фундаменту заміського будинку. Саме від нього більшою мірою залежить, простоїть будинок 50 років і не похитнеться, або не витримає і 10. З яких матеріалів виготовлена головна опора, на якій тримається об'єкт, теж важливий показник. Уточніть у продавця, що за матеріали були використані при заливці фундаменту.

Врахуйте, економити при будівництві можна, але тільки не на фундаменті. Із зовнішнього боку як мінімум не повинно бути яких-небудь нерівностей, тріщин, перекосів і сколів. Якщо такі ознаки проглядаються, то, швидше за все, використовувалися дешеві неякісні матеріали. Від такого житла краще вчасно відмовитися і пошукати будинок, побудований на совість і вже точно на століття.

Зовнішній вигляд. Найнадійнішим буде цегляний будинок, який був побудований не на продаж, по-швидкому і з чого попало, а той, який міцно стоїть на своєму фундаменті вже не перший рік. Саме на такі будинки варто звернути увагу. Непрофесійним поглядом можна і не помітити вади або підступу, оскільки зовні будинок може виглядати цілком пристойно. Тому, якщо запримітили який-небудь будиночок, не полінуйтеся привести з собою фахівця (знайомого будівельника, наприклад), який зможе вберегти від необдуманої покупки і роз'яснить, на що потрібно звертати свою увагу в першу чергу, при покупці заміського будинку. Потім ще проблем не оберете - начебто півроку (рік) назад тільки купили, а вже якась тріщина в стіні незрозуміла, штукатурка сиплеться, підлога нерівна, вікна ледь живі.

Попитом на нерухомість дуже вміло користуються аферисти, продаючи будинок, на будівництво якого пішло менше 1 мільйона, за 3-4 мільйони гривень, як звичайну заміську нерухомість, яка завжди відрізнялася високими розцінками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1487 | Додав: abel | Теги: вибір заміської нерухомісті, вибір дачі, купівля заміського будинку, вибір заміського будинку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]