13:31
Порада: як самостійно установити міжкімнатні двері. Частина 1
У цій статті ми детально розглянемо приклад установки міжкімнатних дверей своїми руками. Ви переконаєтеся, що в цьому немає нічого складного, потрібно просто дотримуватися низки простих рекомендацій. Але спочатку давайте розглянемо коротко питання вибору дверей, адже установка починається з магазину, де потрібно буде вибрати двері для будинку.

Види міжкімнатних дверей

Найважливіша характеристика дверей - це матеріал, з якого вона зроблена. Відповідно від нього, в першу чергу, залежать довговічність і практичні властивості дверей. Розглянемо найпоширеніші види дверей в залежності від матеріалу виготовлення.

1) Двері з ДВП - це дерев'яний каркас обшитий листами ламінованого ДВП. Установка таких міжкімнатних дверей своїми руками буде розглянута в цій статті. Втім, сам матеріал, з якого виготовлені двері, на процес їх встановлення не впливає.

Двері з ДВП мають тільки один істотний плюс - вони дуже дешеві. Саме тому вони отримали найбільше поширення, продаються практично скрізь і мають великий асортимент. На сьогоднішній день ціна таких міжкімнатних дверей починається від 180-200 грн. (Всі ціни в статті вказані станом на початок 2012 року). Дуже умовно можна відвести до плюсів ту властивість, що двері з ДВП досить легкі, їх нескладно транспортувати і повісити на петлі в поодинці.

В іншому одні мінуси - двері з ДВП бояться вологи, через яку вона жолобляться. Тому рекомендується встановлювати такі двері тільки між сухими приміщеннями. Двері мають погану звукоізоляцію. Також володіють низькою міцністю, тому її легко випадково пошкодити.

2) Двері з МДФ поза всяким сумнівом мають оптимальне співвідношення ціни і якості. Такі двері міцні, мають гарну вологостійкість. Звукоізоляційні властивості у них відчутно вищі, ніж у фільончастих (каркасних) дверей на основі ДВП. Коштують у середньому 650-750 гривень.

3) Двері з натурального дерева.

При виготовленні з цінних порід дерева такі двері відрізняються, перш за все, високими естетичними властивостями. Вони ідеально підходять для оформлення дорогих інтер'єрів в класичному стилі. Ціна елітних дверей з натурального дерева складає близько 2500-3500 гривень.

Звичайно, це не повний перелік всіх видів дверей. Є безліч дверей з металопластику, сталі і скла, але їхній опис заслуговує окремої статті.

Вибір дверної коробки

Дверна коробка буде оформляти дверний проріз і тримати через петлі вагу дверей. Тому поставтеся до вибору дверної коробки уважно! Є три основних види дверних коробок.

1) Дверна коробка з ДПВ. Грубо кажучи, це дверна коробка з пресованого "паперу". Зовні така коробка виглядає цілком гідно, коштує дешево, десь 110-120 грн. Але коробка з ДВП дуже нетривка. Якщо взяти посередині планку коробки, то вона прогнеться навіть від своєї ваги і її можна легко пошкодити при установці. Тому дверні коробки з такого матеріалу не довговічні. На них не можна вішати важкі двері з МДФ і натурального дерева.

2) Дверна коробка з необробленого дерева - це просто профільований сухий брус. Звичайні дерев'яні коробки грубої обробки коштують недорого, практично стільки ж, як і коробка з ДВП. Але набагато міцніше, ніж коробка з ДВП. Не дивлячись на те, що такі дверні коробки вимагають фінішної обробки, їх вибір більш кращий, ніж тендітної дверної коробки з ДВП.

3) Ламінована дерев'яна коробка має готове декоративне покриття. Як правило, має також ущільнення, яке значно підвищує звукоізоляцію. При виборі такої дерев'яної коробки звертайте увагу на якість ламінованого шару. Може виявитися, що дешевша самостійно пофарбована коробка з дерева буде після тривалої експлуатації виглядати краще, ніж ламінована. Тому перевагу слід віддати покриттю коробки із пластику.

Також для остаточного оформлення дверного отвору, можливо, знадобиться придбати комплекти наличників і доборну планку. Але це строго індивідуально, все залежить від розмірів дверного отвору, розташування в ньому двері і підходящої обробки кімнати. Радимо не поспішати з їхньою купівлею, щоб потім не було шкода витрачених грошей на матеріали. Коли двері буде встановлена, Ви побачите, що краще всього вибрати для остаточної обробки.

А ось про інші етапи установка міжкімнатних дверей своїми руками, а також про інструменти та матеріали, які знадобляться для цього, читайте в наступних записах на сайті ZhytloNews.com.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 2329 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]