16:50
Поради: як вибрати якісну електричну розетку?

Електричні розетки є невід'ємними елементами будь-якого будинку, оскільки через них здійснюється живлення всіх електроприладів. Якість такого електроприладу повинна бути на високому рівні, в іншому випадку він можемо перегрітися, вийти з ладу і навіть спровокувати пожежу. Неправильно змонтована електрична система, можемо бути небезпечна для життя людини.

Тому навіть такий пристрій, як електрична розетка, повинна відповідати даній електромережі і навантажень, які на неї відбуваються. Так як правильно вибрати цей пристрій?

Вітчизняні та закордонні підприємства випускають різні типи електричних розеток, і тому важливо звернути увагу на низку елементів.

На першому місці стоїть корпус розетки. Для недорогих моделей виробники виготовляють корпус зі звичайної пластмаси. Якщо дана модель призначена для включення одного-двох електричних приладів, можна сміливо обрати цей варіант. Зазвичай такі електроприлади оснащені мідними клемами, що забезпечує додаткову безпеку, зменшуючи ймовірність короткого замикання.

Але ситуація різко змінюється, якщо розетка підбирається з розрахунку, що будуть підключені електричні споживачі великої потужності, наприклад, електрокотли або кондиціонери. У цьому випадку потрібно вибрати більш якісний товар.

Важливо приділити увагу вибору корпусу розетки. Він повинен бути зроблений з міцної пластмаси, стійкої до займання, або з карболіту. Краще придбати карболітові моделі, так як даний матеріал легко витримує великі температурні перевантаження.

Також слід проконтролювати наявність мідних клем на таких моделях. Це забезпечує менший опір. У поєднанні з мідною проводкою, що допоможе уникнути перегріву.

Наявність фарфорового сердечника в якісній розетці просто таки обов'язкове. Його функція - забезпечувати на необхідному рівні опір до високих температур. Навіть у випадку, якщо контакт в такому пристрої буде слабким, і розетка перегріється, пожежа ні в якому разі не виникне.

Проте всі вищеописані моделі не забезпечують повний захист при короткому замиканні. Найкращий варіант з усіх різновидів - сучасні евророзетки, які цінуються фахівцями за те, що у своїй структурі мають третій провід, який відіграє важливу роль заземлення. При несприятливому збігу обставин така модель надійно убезпечить будь-яке приміщення від пожежі.

Загальноприйняті технічні показники для стандартних побутових розеток: сила струму 6-10 А і напруга 250 В.

І останнє. Нагадуємо дуже важливу річ. До роботи з будь електропроводкою допускається тільки фахівець, або в крайньому випадку працівник, який пройшов інструктаж або навчання з охорони праці. В інших випадках такі роботи заборонені нашим законодавством.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1429 | Додав: abel | Теги: вибрати розетку, вибір розетки, Розетка, якісна електрична розетка, електрична розетка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]