10:36
Поради з розведення квітів. Декоративні рослини — плектрантус

Плектрантус. Родина Губоцвіті.

Його здатність утворити ампельную форму відбилася в назві, яка існує в скандинавських країнах, - "шведський плющ", де вирощують плектрантус, подібно плющу, в підвісних кошиках. А один з видів - плектрантус чагарниковий - у побуті отримав назву "мольне дерево" - за дуже корисну в домашньому господарстві здатність відлякувати міль. Також плектрантус використовують як рослину, що покриває родючу землю - він закриває всю поверхню ґрунту і звисає через край горщика.

Плектрантус дуже невибагливий, легко розмножується і швидко росте. Єдина трудомістка справа - регулярне омолодження рослини. Місцезнаходження протягом усього року повинно бути сонячним або напівтінистим, але обов'язково в регулярно провітрюваній кімнаті. Влітку рослину обов'язково ховають від яскравого сонячного світла, але ранкове і вечірнє Сонце дуже корисне для неї. У зимовий час надходження Сонця має бути максимальним, інакше забарвлення листя блідне, а самі листя зів'януть і опадають. Аналогічна реакція у рослини і на надлишок Сонця. Можна вирощувати рослину і без сонячного світла, використовуючи лампи штучного освітлення. Бажана річна температура - близько 22 °С, але взимку, під час вимушеного стану спокою, її можна знижувати до 14 °С.

Плектрантус цінний і тим, що невимогливий до вологості повітря: переносить роботу і кондиціонерів, та центрального опалення. Але все ж іноді потрібно доставити рослині задоволення обприскуванням. У період активного росту субстрат повинен бути злегка вологим, але не заболочених. Взимку при низьких температурах полив скорочують.

З весни до осені плектрантус підгодовують кожні два тижні загальним мінеральним добривом для кімнатних рослин, чергуючи з поливом органікою 2 рази на місяць; в зимовий період кількість підгодівлі скорочують до одного разу в півтора-два місяці. Після закінчення зими для формування акуратної густої рослини роблять прищіпку, довгі пагони,що оголилися обрізають.

Серед найбільш поширених в кімнатній культурі зустрічається вид плектрантус південний (Р. australis) - подібний з попереднім видом; відрізняється світло-зеленими, з блакитним відтінком з обох сторін, блискучими, без опушення листям з округлими зубчиками по краях. Квітки білі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1758 | Додав: abel | Теги: Родина Губоцвіті, Плектрантус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]