19:52
Послідовність ремонту власноруч

При проведенні ремонту своїми руками, важливим є послідовність здійснення робіт. Порушення в послідовності організації ремонтних робіт, значно ускладнить отримання бажаного результату, а відремонтовані елементи приміщення можуть бути зіпсовані.

При виконанні малярних робіт, ремонт своїми руками, зазвичай починається з найбільших площ кімнати (стеля, стіни), після чого проводяться роботи з більш дрібними і складними поверхнями (вікна, двері, плінтуси і так далі).

Будь-який процес фарбування починається згори вниз. Обумовлюється такий порядок тим, що як би ви акуратно не фарбувати, все одно якась крапелька обов'язково впаде вниз. Після фарбування стін і стель, логічно переходити до ремонту підлогового покриття.

Фарбування вікон, також має свій порядок, дотримання якого позитивно позначиться на економії часу і сил при ремонті.

В першу чергу, будь-який ремонт починається зверху вниз, тобто зі стелі. При фарбуванні стелі, дотримуйтесь напрямку руху (від дальнього кута до ближнього), а також напрямку падіння світла на поверхню.

Завершальним етапом фарбування стелі, є проведення кордону стелі зі стіною. Зробити це можна пензлем, не боячись зачепити стіну.

Після того, як роботи зі стелею закінчені, можна переходити до фарбування стіни (ремонту стіни). Фарбуйте стіну зверху вниз W-подібними рухами, від дальнього кута до ближнього кутку. При підведенні лінії стику з підлогою, можна також використовувати кисть і не боятися залізти фарбою на підлогове покриття (залежить від того, чи буде ремонтуватися підлога).

Після завершення фарбування стіни, можна переходити до обробки плінтусів, рейок і так далі. Після завершення фарбування (обробки) стін і стель, саме час переходити до фарбування вікон і дверей.

Завершальним етапом у черговості ремонту квартири своїми руками, є обробка підлоги, її фарбують в останню чергу.

Звичайно ж, порядок і послідовність проведення ремонтних робіт, багато в чому залежить і від роду обробки приміщення, тому, до кожного з випадків, необхідно підходити суто індивідуально.

Послідовність ремонту (фарбування) фільончастих дверей

В даний час, дуже сильно поширені фільончасті двері. Їх можна зустріти практично в кожному офісі або квартирі. Як і будь-який інший різновид дверей, фільончасті двері, підлягають обслуговуванню та ремонту. Як провести ремонт (фарбування) фільончастих дверей своїми руками, в якій послідовності проводити роботи?

Перед початком робіт над дверима своїми руками, зніміть двері з петель. Укладіть її на стільці або верстат і зніміть з неї всі декорації, ручки, замки і так далі.

В першу чергу проводиться фарбування основних вставок двері (фільонок). Багато типів двері можуть містити близько чотирьох і більше фільонок, офарблюйте їх по черзі зверху вниз.

Після того, як фільонки пофарбовані, переходимо до фарбування бруса центральної обв'язки. Для початку фарбуємо вертикальну стійку, а після цього горизонтальну, тим самим з'єднавши воєдино фільонки і центральну обв'язку.

Закінчуємо фарбування і обробку фільончастих дверей крайніми палітурками і торцями двері (рамки дверей).

Даний порядок ремонту дверей, допоможе вам зробити його акуратно. У ході роботи стежте за тим, щоб патьоки фарби не потрапляли на інші пофарбовані частині дверей, краплі й патьоки фарби можна своєчасно підтерти дрантям.

Послідовність фарбування стулчастого вікна

Фарбування стулчастого вікна вимагає більшої уважності і акуратності, ніж двері. Набагато легше проводити фарбування стулчастого вікна в певній послідовності.

При ремонті (фарбуванні) стулчастого вікна своїми руками, необхідно дотримуватися наступної послідовності:

  • почати необхідно з кватирки (фрамуги) вікна. Пофарбуйте фальці фрамуги, після чого переходьте до брусків розкладки;
  • після фарбування кватирки, переходимо до стулки вікна (більшої), що відчиняється. Акуратно пофарбуйте фальці і розкладку стулки;
  • пофарбувавши стулку, переходимо до нерухомої частини вікна. У такій же послідовності, як і стулка, проводиться фарбування нерухомої частини вікна;
  • закінчувати необхідно, фарбуванням рами вікна.

Підвіконня фарбується в останню чергу. Обов'язково обробіть його перед фарбуванням, так як в процесі робіт, на ньому залишається багато крапель і потьоків фарби з віконної рами. Якщо фарба потрапила на скло її можна витерти змоченою в розчиннику ганчір'ям. Якщо фарба почала засихати, дайте їй засохнути до кінця і акуратно відшкребіть ножем.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 1694 | Додав: abel | Теги: ремонт власноруч, ремонт своїми руками, ремонт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]