15:37
Принципи вибору насосних станцій

Саме від типу насоса залежить швидкість його зносу та інші важливі параметри. Найчастіше в насосних станціях застосовуються зважені струменево-відцентрові насоси з виносними і вбудованими ежекторами.

Для доставки води з колодязя, свердловини або резервуара на ділянку або в будинок можна використовувати насосні станції (НС). Це чудове функціональне обладнання, яке дарує впевненість у безперебійному водопостачанні та звільняє від безлічі проблем. Працюють насосні станції в автоматичному режимі, а значить, користувачам практично не доведеться втручатися в їхню роботу.

Є бажання придбати насосні станції? Немає нічого простіше - введіть у Гуглі або Яндексі, "автоматичні насосні станції". Пошуковик надасть вам кілька релевантних сайтів, на одному з яких обов'язково знайдеться підходяще за вартістю і характеристиками обладнання. Але для того, щоб вибрати правильні НС слід керуватися деякими принципами. Давайте їх розглянемо.

Принцип перший: пристрій повинен мати достатню продуктивність.

Головні технічні характеристики будь-якого насоса - це витрата і натиск. Максимальна витрата не повинна перевищувати витрата при відкритті всіх кранів. А натиск розраховується згідно з формулою: відстань від поверхні води до крайньої водопровідної точки + величина робочого тиску (мінімум 2бар) + втрати напору води на всіх трубопровідних ділянках. Розраховувати ці параметри абсолютно не потрібно - будь-яка компанія, що пропонує насосні станції зробить все це сама.

Принцип другий: правильно вибирайте тип насоса.

Саме від типу насоса залежить швидкість його зносу та інші важливі параметри. Найчастіше в НС застосовуються зважених струменево-відцентрові насоси з виносними і вбудованими ежекторами. Моделі з вбудованими ежекторами забезпечують напір до 40 метрів і здатні піднімати воду з глибини до восьми метрів.

Насоси з виносними ежекторами використовуються для підйому води з глибини до 45 метрів. Така НС, зазвичай, розташовується в підвалі будинку. Головна перевага насосів такого типу - можливість використання в разі знаходження джерела води на 20-40 метрах.

Принцип третій: наявність гідроакумулюючого бака.

Гідроакумуляторний бак (ГБ) призначений для захисту компонентів НС від пошкоджень, що провокуються короткочасними відключеннями. Гідроакумуляторний бак — це сталева посудина ємністю до 60 літрів. Його внутрішня сторона обрамлена гнучкою мембраною. Найчастіше мембрану виробляють у формі колби з натуральної гуми і бутилу.

Принцип четвертий: наявність автоматики.

У якості пристроїв автоматики використовуються реле тиску, що захищають двигун при перезапуску насоса.

Саме тому, якщо хочете, щоб насосна станція працювала довго і без збоїв, то звертайте увагу на перелічені вище принципи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1456 | Додав: abel | Теги: вибір насосної станції, насосна станція, краща насосна станція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]