16:29
Пристрій захисного відключення (ПЗВ): технічні характеристики та сфера застосування

пристрій захисного відключення Виконуючи капітальний ремонт електричної проводки неможливо обійтися без знань технічних характеристик та сфери застосування ПЗВ (пристрій захисного відключення). Адже правильне проведення обов'язково повинно мати пристрої захисного відключення, які у разі проблем з електроспоживачами відсіче подачу струму і врятує ваше улюблене житло, а можливо і навіть ваше життя.

На сьогоднішній день установка ПЗВ – це справжня необхідність, адже прості "пробки" йдуть у минуле не лише через не зручність їх використання, а і технічну безпеку. Навіть автоматичні "пробки" не настільки надійні та зручні в експлуатації, ніж сучасні пристрої захисного відключення, в народі — "пакетники".

Загальні поняття та сфера застосування ПЗВ

ПЗВ контролює струм, що проходить через нього, і при перевищенні його допустимого параметра, спрацьовує захисний контур, що відсікає (розмикає) контакти. Система проста і надійна, і заснована на електромагніті, що спрацьовує від певного струму (зниження або перевищення), причому спрацьовування електромагніту механічно розмикає контакти.

Варто зауважити, що час спрацьовування ПЗВ настільки малий (менше 0,3 с), що не встигає пошкодитися електроланцюг, при цьому чим більше перевищує стрибок струму, тим швидше спрацьовує відключення. На відміну від "пробок" ПЗВ легко відновлює робочий стан простим переведенням перемикача, причому кількість спрацьовувань практично не обмежена, а контактна група у якісних приладів мало виробляється за рахунок великої (з запасом) площі зіткнення.

За рахунок стильного (не жахливого) дизайну та зручності перемикання ланцюга область застосування пристроїв захисного відключення дуже велика, починаючи як запобіжники короткого замикання загальної або окремої лінії, закінчуючи функцією вимикача із захистом від перевищення потужності споживання. Тому такі пристрої застосовують у підсобних та житлових приміщеннях.

Так важливо знати граничне навантаження на електричну лінію при установці ПЗВ, бо невідповідність параметрів захисного пристрою електричної проводки та навантаження призведе до неузгодженої його роботи.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 289 | Додав: admin | Теги: застосування, пристрій, захисне, відключення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]