12:02
Призначення і основні характеристики гайковерта

На сьогоднішній день ринок електроінструментів пропонує своїм покупцям досить широкий асортимент різноманітної продукції. Це обумовлено тим, що технології виконання різних видів ремонтних робіт стрімко розвиваються, а це, в свою чергу, призводить до появи нових інструментів.

Так, наприклад, шуруповерти акумуляторні останнім часом стали просто незамінним інструментом для ремонту. За допомогою даного інструменту можна провести операції із вкручування або викручування болтів, шурупів і гвинтів. Причому зробити це даний інструмент дозволяє якісно і швидко.

Сьогодні, поряд з цим електроінструментом, з'явився також і гайковерт. Гайковерт - це пристрій для закручування і відкручування гайок. Інструмент буває різних видів, і застосовується в різних сферах ремонтних робіт. Особливо популярний гайковерт в автомайстернях, так як завжди дає результат, якого неможливо домогтися, закручуючи гайки вручну ключем.

Пристрій являє собою ручку і стовбур, всередині якого є двигун, пружина і патрон. При включенні даного пристрою, двигун передає електросигнал на редуктор, який провокує обертання патрона. У гайковертах з реверсом патрон обертається також і у зворотний бік, тим самим знімаючи гайку з різьблення.

За типом живлення бувають акумуляторні, мережеві і пневматичні гайковерти. Гайковерти акумуляторні працюють від батареї, вони дуже мобільні і прекрасно підходять для дрібного ремонту. Мережеві гайковерти працюють при підключенні до електромережі, а пневматичні функціонують за рахунок надходження від конвектора стисненого повітря.

Існує кілька характеристик, на які обов'язково необхідно звернути уваги тим, хто хоче придбати якісний гайковерт. До таких характеристик відносять:

  1. Потужність. Чим більший цей показник - тим більше можливостей у гайковерта. Професійні гайковерти мають до 1300 Вт потужності.
  2. Крутячий момент. Цей параметр потрібно підбирати з урахуванням цілей, для яких придбавається гайковерт. Наприклад, іноді виникають ситуації, коли гайки закручуються сильніше, ніж це необхідно.
  3. Число обертів. Для скріплення різних конструкцій в промисловості або автосервісі хорошими вважаються показники 2700-3200 об/хв.

Слід також враховувати те, що бувають ударні і ненаголошені гайковерти.

Гайковерт необхідний практично для всіх видів ремонтних робіт. Зараз на ринку представлено безліч моделей з найрізноманітнішими технічними характеристиками.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 21664 | Додав: abel | Теги: шуруповерти акумуляторні, шуруповерт акумуляторний, шуруповерт, якісний гайковерт, гайковерт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]