16:14
Про паркет з масиву дуба

Дуб вважається досить щільною деревиною. Так, якщо розглядати середньо-полосний дуб, то даний матеріал за показником щільності вельми непоганий - середнє значення 700 кілограм на кубічний метр. Це на порядок більше, ніж у такого не менш відомого дерева, як американський горіх.

Одна з головних переваг дубового паркету полягає в тому, що його укладання може проводитись в приміщеннях з підвищеною вологістю повітря. А ось горіх не варто укладати на кухні, у вітальні, коридорі та інших частинах будинку, де відзначається найбільша прохідність.

Варто сказати, що дуб теж не ідеальний, є у нього і деякі мінуси. Зокрема, незважаючи на те, що дубовий паркет добре висушений, він все одно має здатність набухати або, навпаки, всихати. Цю якість варто враховувати під час проведення ремонтно-оздоблювальних робіт. Варто подумати про те, як підтримувати певний температурний режим.

Досвідчені майстри рекомендують встановити зволожувач повітря, а також подбати про прокладання припливно-витяжної вентиляції. Крім того, вважається більш правильним вибирати таку паркетну дошку з дуба, яка за шириною не перевищуватиме 15-ти сантиметрів, так як в деревині зберігається ефект, який прийнято називати внутрішнім напруженням. Саме він і впливає на майбутню геометрію паркетної дошки. І тут виникає дилема: чим ширше обрана дошка, тим більш витонченою буде підлога, але це ж може негативно позначитися і на якості підлогового покриття. Як же бути? Щоб виключити деформацію матеріалу, виробники часто роблять його багатошаровим. Для центральної частини паркетної дошки зазвичай вибирається австрійська ялина, котра вважається більш інертною. Така паркетна дошка може укладатися практично на будь-яке покриття, навіть на систему "тепла підлога".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1743 | Додав: admin | Теги: паркет з масиву дуба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]