20:25
Про види камінів: електричні, газові і на дровах

На сьогоднішній день існують три основні види камінів: електрокаміни, газові каміни і каміни на дровах.

Дров'яні каміни мають складну конструкцію, яка складається з димаря, порталу і топки. Дрова в такому каміні горять у відкритій топці. Але, незважаючи на привабливість, дров'яної камін має низку недоліків: такий камін неможливо встановлювати в багатоповерхових будинках, особливо в так званих хрущовках, потрібні великі матеріальні витрати для виведення димоходу, з моменту початку робіт до введення каміна в експлуатацію потрібна ретельна просушка. Дотримання протипожежних норм для такого каміна є обов'язковим, так як ви маєте справу з відкритим полум'ям.

Незважаючи на всі недоліки дров'яного каміна, він завжди буде залишатися натуральним каміном у всіх сенсах цього слова. А потріскування дров і красива гра полум'я заворожують погляд і благотворно впливають на нервову систему. Такий камін вже точно не зіпсує вам інтер'єр.

Газові каміни не вимагають особливої метушні з дровами, і дозволяють спокійно насолоджуватися неповторною грою живого полум'я. У газових камінах використовується екологічно чисте паливо - природний газ (метан) або скраплений пропан-бутан.

Основні переваги газових камінів: завдяки зручності швидкого переміщення, він здатний швидко обігріти різні кімнати житлового приміщення; дешевизна і безпека при установці. Головним пристроєм, що підтримує вогонь в газовому каміні, є атмосферна газовий пальник з автоматичним управлінням. За допомогою виносного термостата проводиться управління потужністю розпалювання, а імітація дров досягається за допомогою штучних матеріалів. Також газовий камін не потребує встановлення димоходу. Досить провести трубу від газового каміна безпосередньо на вулицю або в газохід. Такі каміни мають досить велику потужність (до 6кВт).

Газові каміни не ідеальні. Вони мають і свої недоліки, а саме: для установки обов'язковим фактором є наявність дозвіл спеціальних газових служб; для установки слід запрошувати тільки кваліфікованих фахівців; слабке прогрівання приміщення; потребує постійного нагляду (використовується вибухонебезпечний газ).

Самим екологічно чистим варіантом каміна є електрокамін. При його установці зникає потреба у прибиранні смоли та ліквідації гару. Електрокаміни дуже зручні у використанні і горять так само яскраво, як справжній класичний камін. Використання таких камінів абсолютно безпечно для здоров'я і навколишнього середовища.

Електрокаміни відрізняються своєю дешевизною і різноманітністю дизайну. Живляться від звичайної розетки. Такий камін ідеально підійде як для приватного володіння, так і для громадського місця. Їх часто встановлюють в ресторанах, готелях, офісах і готелях.

Все ж, електрокамін є просто імітацією, він не здатний подарувати стільки тепла і затишку, скільки може принести у ваш будинок класичний камін з натуральним полум'ям і потріскуванням дров.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1670 | Додав: admin | Теги: види камінів, на дровах, електричні, газові | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]