10:19
Про здачу квартири в оренду

Не секрет, що багато громадян мають додатковий дохід від здачі своїх квартир в оренду. Попит завжди є. Але щоб вдало здати свою житлову площу, необхідно її підготувати. Проте одразу же зауважимо, що в оренду квартиру у Львові вигідніше і швидше можна буде здати за допомогою порталу real-lviv.com.ua.

Для початку необхідно зробити косметичний ремонт і полагодити сантехніку. Але навіть це питання вирішується позитивно. Багато хто з господарів воліють здавати своє житло дешевше, а квартиранти роблять ремонт за свої гроші. Це буває обов'язковою умовою при здачі квартири в оренду. Коли питання з ремонтом вирішено позитивно, необхідно перейти до другого кроку - оцінки житла і його оточення.

Зробити це необхідно, щоб встановити реальну плату оренди за квартиру. Враховувати необхідно все: стару побутову техніку, чистоту під'їздів, наявність автостоянок біля будинку і наявність домофонів на вхідних дверях. Якщо все це є в наявність, то орендну плату можна дещо збільшити.

Після здачі квартири в оренду, між господарями і квартирантами виникають грошові відносини. Ще зовсім недавно господарі, які здають житло в оренду, навіть і чути не хотіли про укладення договору про оренду. Адже доведеться звертатися до податкової інспекції і платити податки державі. З недавнього ж часу, багато власників помешкань і квартирантів стали укладати такі договори. До речі, вони знайшли компромісне рішення про сплату податків. Вони просто не реєструють його у нотаріуса. Але при цьому договір має юридичну силу і може бути розглянутий в суді. У договорі повинні бути вказані паспортні дані обох сторін.

Таким чином, правильно складений договір оренди повинен включати наступні пункти: опис квартири, кількість проживаючих громадян, паспортні дані, розмір оплати і умови розірвання договору. Укладення такого договору знімає кілька гострих питань, що виникають під час здачі житла в оренду. Наприклад, про виселення квартирантів за несплату. До речі, квартиранти не можуть претендувати на орендоване житло, незважаючи на термін проживання за даною адресою.

Іноді, щомісячну оплату можуть замінити такими послугами як - зроблений ремонт у квартирі, догляд за тваринами. Вартість ремонту може бути визначена за допомогою складено го кошторису.

До речі, догляд за тваринами або догляд за немічними старими може стати приводом для складання нового договору - договору на утримання. Його складання набагато складніше, у зв'язку з тим, що вартість таких послуг визначити буде набагато складніше.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1763 | Додав: admin | Теги: оренда квартир, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]